Een makkelijke en smaakvolle savooiekool soep met balletjes is hartig en perfect voor de lunch of als avondeten met bijvoorbeeld brood.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-03-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Was de savooiekool en snijd deze in grove stukken. Was de prei en snijd deze in grove ringen.
Pel de rode ui en snijd deze fijn. Pers het sap uit de halve citroen.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Fruit de rode ui aan en voeg na enkele minuten de prei en kool toe en bak deze nog enkele minuten langer.
Voeg het water samen met de miso pasta en de tomatenblokjes toe aan de pan en breng aan de kook.
Maak ondertussen de mini gehaktballetjes. Meng het gehakt met een theelepel mosterd en breng op smaak met peper en zout. Voeg een kleine handvol paneermeel toe en draai er kleine gehaktballetjes van.
Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep samen met het sap van een halve citroen. Laat de soep nog minimaal een kwartier zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met peper en zout, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.