Zelfgemaakte tomatensoep uit de slowcooker zit boordevol smaak. Gebruik verse tomaten die vol van smaak zijn voor het beste resultaat.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-02-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 8 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-10-2024
Je kunt de tomaten eventueel eerst ontvellen, maar dit is optioneel.
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten grof. Je kunt deze direct toevoegen aan de slowcooker terwijl je de resterende tomaten snijdt.
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze grof. Voeg deze dan ook toe aan de slowcooker samen met 2 blokjes groentebouillon.
Het is niet nodig om water toe te voegen, er zit genoeg vocht in de tomaten. Stel de slowcooker in op de laagste stand en laat deze langzaam garen in ongeveer 8 uur.
Zodra de tomaten, ui en knoflook zacht geworden zijn kun je deze pureren. Het makkelijkste kun je hiervoor een staafmixer gebruiken. Een blender kan eventueel ook, maar dat is minder handig.
Zodra de soep glad is, kun je optioneel macaroni of vermicelli toevoegen en de slowcooker nog even een half uur op de hoogste stand zetten.
Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer eventueel met (verse) oregano. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.