Zelfgemaakte tomatensoep uit de slowcooker zit boordevol smaak. Gebruik verse tomaten die vol van smaak zijn voor het beste resultaat.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tomatensoep-uit-de-slowcooker
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten grof. Je kunt deze direct toevoegen aan de slowcooker terwijl je de resterende tomaten snijdt.
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze grof. Voeg deze dan ook toe aan de slowcooker samen met 2 blokjes groentebouillon.
Het is niet nodig om water toe te voegen, er zit genoeg vocht in de tomaten. Stel de slowcooker in op de laagste stand en laat deze langzaam garen in ongeveer 8 uur.
Zodra de tomaten, ui en knoflook zacht geworden zijn kun je deze pureren. Het makkelijkste kun je hiervoor een staafmixer gebruiken. Een blender kan eventueel ook, maar dat is minder handig.
Zodra de soep glad is, kun je optioneel macaroni of vermicelli toevoegen en de slowcooker nog even een half uur op de hoogste stand zetten.
Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer eventueel met (verse) oregano. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.