Tomatensoep uit de slowcooker

(118)

Zelfgemaakte tomatensoep uit de slowcooker zit boordevol smaak. Gebruik verse tomaten die vol van smaak zijn voor het beste resultaat.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-02-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 8 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 8 uur 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Soep recepten
Tomatensoep uit de slowcooker

Ingrediënten


  • 2,5e kilo tomaten
  • 8 knoflooktenen
  • 3 uien
  • 2 groentebouillonblokjes
  • optioneel: macaroni of vermicelli
  • optioneel: (verse) oregano

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • slowcooker / crockpot
  • staafmixer of blender
  • houten lepel

Tomatensoep uit de slowcooker Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 8 uur 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tomatensoep-uit-de-slowcooker


Voorbereiding – 20 minuten

Je kunt de tomaten eventueel eerst ontvellen, maar dit is optioneel.

Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten grof. Je kunt deze direct toevoegen aan de slowcooker terwijl je de resterende tomaten snijdt.

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze grof. Voeg deze dan ook toe aan de slowcooker samen met 2 blokjes groentebouillon.

Tomatensoep uit de slowcooker
Tomatensoep uit de slowcooker

Tomatensoep uit de slowcooker afmaken – 8 uur

Het is niet nodig om water toe te voegen, er zit genoeg vocht in de tomaten. Stel de slowcooker in op de laagste stand en laat deze langzaam garen in ongeveer 8 uur.

Zodra de tomaten, ui en knoflook zacht geworden zijn kun je deze pureren. Het makkelijkste kun je hiervoor een staafmixer gebruiken. Een blender kan eventueel ook, maar dat is minder handig.

Zodra de soep glad is, kun je optioneel macaroni of vermicelli toevoegen en de slowcooker nog even een half uur op de hoogste stand zetten.

Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer eventueel met (verse) oregano. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-02-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 8 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
118 stemmen

4 reacties op Tomatensoep uit de slowcooker

Florina plaatste op 14-02-2021 om 00:11:26
Zó puur omdat je geen water toevoegt! Héérlijk en zo barstensvol voedingsstoffen!
Ohmydish plaatste op 14-02-2021 om 09:16:53
Dankjewel Florina voor je leuke comment, de smaak is er zeker naar! Met sappige tomaten hoef je inderdaad geen water toe te voegen.
Hennie plaatste op 22-12-2021 om 18:51:29
Welke tomaten zijn het geschikts?
Ohmydish plaatste op 22-12-2021 om 19:59:57
Hallo Hennie, de sappigste tomaten zijn er voornamelijk in de zomer, maar in deze tijd van het jaar zijn vleestomaten of trostomaten de beste keuze. Deze zijn smaakvoller dan de standaard ronde tomaat. Fijne feestdagen, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.