Een kruidige en stevige linzensoep met kikkererwten is een heerlijk vullende soep die perfect is voor de lunch. Extra lekker met wortel en erwtjes en klaar binnen een handomdraai.
Je kunt deze linzensoep met kikkererwten makkelijk vegetarisch en veganistisch maken door de kippenbouillon te vervangen door groentebouillon.
Deze soep wordt extra smaakvol en kruidig door het gebruik van gerookt paprikapoeder, voor een beetje pit kun je bijvoorbeeld ook de pittige variant gebruiken.
Het pureren van de linzen zal de soep fluweelzacht maken, ik koos er deze keer voor om de soep niet te pureren zodat deze meer textuur heeft. Probeer ook eens deze gepureerde linzensoep!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-04-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Schil de wortelen en rasp deze grof.
Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Voeg de geraspte wortel toe en bak nog ongeveer 3 minuten mee.
Bak 1 theelepel komijn, gerookte paprikapoeder en 70 gram tomatenpuree kort mee.
Schenk 1,5e liter kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
Zet het vuur iets lager, voeg de rode linzen toe en breng aan de kook.
Optioneel: Je kunt ervoor kiezen om de soep te pureren voor je de kikkererwten toe gaat voegen, hierdoor zullen de linzen fluweelzacht van textuur worden.
Voeg in de laatste 10 minuten de kikkererwten en erwtjes toe en breng de linzensoep op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Welke linzen voor het maken van linzensoep?
Je kunt verschillende soorten linzen gebruiken bij het maken van linzensoep, groene linzen blijven steviger dan rode linzen terwijl bruine linzen een aardsere smaak zullen toevoegen aan linzensoep.
Hoe lang kan ik de linzensoep bewaren?
Je kunt de linzensoep tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Houd er rekening mee dat de linzen de soep dikker kunnen maken tijdens het afkoelen, hierdoor zul je een beetje extra water of bouillon toe moeten voegen bij het opnieuw verwarmen van de linzensoep.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.