Kastanjesoep
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kastanjesoep vegetarisch

Deze kastanjesoep heeft maar weinig ingrediënten en is de perfecte makkelijke soep na een wandeling. Heerlijk tijdens koudere dagen of als hapje tijdens een feestje in een klein glaasje.

30 minuten
4 personen

Kastanjes zijn lichtzoet van smaak en zijn ideaal om te verwerken als soep. Kastanjesoep is vrij vullend, daarom kun je deze het beste in niet al te grote kommen serveren.

Kastanjes kun je zelf poffen in de oven, maar je kunt ze ook gaar stomen of koken. Je kunt tamme kastanjes ook vacuüm verpakt of in pot/blik kopen, meestal bij de groenteboer, groothandel of biologische winkel en soms bij de supermarkt. Zorg er in ieder geval voor dat de kastanjes die je gaat gebruiken al gaar zijn.

Recept kastanjesoep
Kastanjesoep ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-03-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze grof. Was de prei goed en snijd deze in stukken, dit hoeft niet heel netjes aangezien we de soep gaan pureren.

Houd eventueel een beetje rozemarijn naalden apart voor de garnering.

De lekkerste kastanjesoep maak je zelf
De lekkerste kastanjesoep maak je zelf

Kastanjesoep afmaken – 25 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de prei en knoflook enkele minuten.

Voeg de kastanjes, takjes tijm en rozemarijn samen met een halve liter groentebouillon toe en breng aan de kook.

Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze gaar worden in ongeveer een kwartier.

Verwijder de takjes tijm en rozemarijn en pureer de kastanjesoep tot deze glad is.

Breng op smaak met peper en zout. Serveer met een scheut room en fijngesneden rozemarijn naalden, eet smakelijk!

Tips!

Waar kan ik kastanjes kopen?

Je kunt voorgegaarde kastanjes vaak in vacuümverpakte zakken, blik of pot vinden. Deze zijn in het seizoen regelmatig bij de supermarkt te koop, meestal is dit in de herfst en/of winter.

Daarnaast zijn ze meestal verkrijgbaar bij de groenteboer, groothandel of biologische winkels.

Tamme kastanjes kun je in de herfst zelf zoeken, maar ze zijn dan ook vaak in de supermarkt te koop. Deze dien je nog zelf te poffen, koken of stomen voor je deze kunt gebruiken.

Kan ik nog iets extra's toevoegen aan kastanjesoep?

Gebakken spekjes combineren goed met kastanjes, je kunt eventueel ook stukjes gebakken of gekookte spruitjes toevoegen na het pureren.

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Kastanjesoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.