Een Italiaanse tomatensoep met mascarpone die gemaakt wordt met de lekkerste geroosterde tomaten, knoflook en kruiden. Een vegetarische tomatensoep die bomvol smaak zit.
Een tomatensoep met een Italiaans tintje door de verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en basilicum. Heerlijk met geroosterde knoflook, rode ui en de lekkerste zongerijpte tomaten.
Je kunt deze soep ook veganistisch maken, serveer de tomatensoep dan simpelweg zonder mascarpone. De soep zal dan niet romig zijn, of je voegt een veganistisch alternatief toe om alsnog een romige tomatensoep ervan te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-08-2024, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-09-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Pel de rode uien en snijd deze in vieren. Snijd de bovenkant van de bol knoflook af.
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze door de helft.
Leg de tomaten met de gesneden kant naar boven en plaats de stukken rode ui en de hele bol knoflook ertussen.
Besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster de tomaten in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Snijd ondertussen de helft van de tijm, rozemarijn en basilicum fijn en roer dit samen met de mascarpone en zet dit opzij.
Plaats de geroosterde tomaten en rode ui in een blender. Knijp de geroosterde knoflook uit de knoflookbol en voeg dit ook toe.
Pureer de tomaten, ui en knoflook tot deze volledig glad zijn.
Verplaats de puree naar een middelgrote pan. Schenk een beetje kokend water op de bakplaat, roer de aanbaksels van de geroosterde tomaten los en voeg dit ook toe.
Voeg 2 blokjes groentebouillon toe samen met de andere helft van de verse kruiden.
Laat de tomaten zachtjes koken en voeg ongeveer 750 ml water toe, net zoveel tot de juiste dikte is bereikt. De exacte hoeveelheid water is namelijk afhankelijk van de tomaten, niet elke tomaat is even sappig.
Verwijder de takjes verse kruiden en breng de tomatensoep op smaak met peper en zout.
Serveer met een lepel kruidige mascarpone en eventueel geroosterde trostomaatjes, eet smakelijk!
Welke tomaten voor het maken van tomatensoep?
Je kunt allerlei soorten tomaten gebruiken voor het maken van tomatensoep. Zowel verse tomaten als tomaten uit blik zijn hiervoor geschikt.
Zongerijpte tomaten zorgen voor de lekkerste tomatensoep, aangezien deze vaak zoet en ontzettend smaakvol zijn.
Hoe lang kun je tomatensoep bewaren?
Je kunt deze tomatensoep tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. In de vriezer kun je de tomatensoep tot wel 3 maanden bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.