Een heerlijke romige champignonsoep met kip en prei is een vullende soep bomvol groenten. Deze fantastische soep is fluweelzacht met zachte groenten en stukjes kip.
Een romige champignonsoep met kip en prei is een verwarmende kom soep die perfect is voor koude dagen. De aardse smaken van champignon combineren heerlijk met malse stukjes kip, zachte wortel en frisse prei.
Deze soep is perfect voor de lunch of als avondmaaltijd met brood. Makkelijk te maken en extra vullend doordat de soep gebonden is met een roux, dit is een mengsel van boter en bloem die dient als verdikkingsmiddel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-02-2025, dit recept is voor 10 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-02-2025
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of stuk keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes.
Was de preien en snijd enkel het wit van de prei in dunne (halve) ringen.
Schil de wortelen en snijd deze in dunne (halve) plakjes.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de bieslook fijn en zet opzij.
Verhit 75 gram roomboter in een grote pan. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
Voeg zodra de boter gesmolten is 75 gram bloem toe en roer glad. Laat de roux enkele minuten garen om de bloemsmaak te verwijderen.
Voeg een beetje van de paddenstoelen bouillon toe en roer glad met een garde.
Voeg de rest van de bouillon toe samen met de prei, wortel en champignons en breng aan de kook.
Verwijder ondertussen overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in kleine stukjes.
Voeg de kip toe en kook de soep tot alle groenten en kip gaar en zacht zijn. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.
Roer de room erdoor en breng op smaak met zwarte peper en zout.
Garneer de soep met fijngesneden bieslook, eet smakelijk!
Moet ik de champignons aanbakken?
Je kunt de champignons eventueel eerst aanbakken in de grote pan. Haal ze vervolgens uit de pan en maak dan de roux. Je kunt de gebakken champignons dan later weer aan de bouillon toevoegen.
Hoe lang kan ik romige champignonsoep bewaren?
Je kunt deze champignonsoep tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de soep ook tot wel 3 maanden invriezen.
Per 1 persoonsportie:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
80 | gram | champignons | 12.80 | 0.24 g | 0.16 g | - | - | 2.16 g | 2.00 g | 6.40 mg | 0.96 mg | 6.40 mg | 8.80 mg | 340.00 mg | 100.00 mg | 0.48 mg | 0.32 mg | - | - | 3.92 mg | - | - | 0.08 mg | 0.35 mg | 0.05 mg | - | 24.00 µg | - | - | - | |
0.2 | kipfilets | 34.20 | - | - | 1.20 g | 0.45 g | 9.00 g | - | 15.00 mg | 0.21 mg | 3.00 mg | 10.50 mg | 120.00 mg | 102.00 mg | 0.01 mg | 0.21 mg | - | - | - | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.21 mg | 0.09 µg | 0.60 µg | - | - | - | ||
0.3 | wortelen | 3.24 | 0.56 g | 0.53 g | - | - | 0.10 g | 0.35 g | 3.60 mg | 0.04 mg | 3.60 mg | 0.72 mg | 21.60 mg | 4.80 mg | - | 0.01 mg | - | - | 0.24 mg | - | 0.13 mg | - | - | 0.01 mg | - | 1.80 µg | - | - | - | ||
0.2 | preien | 5.40 | 0.76 g | 0.04 g | - | - | 0.30 g | 0.68 g | 2.00 mg | 0.10 mg | 12.00 mg | 3.00 mg | 80.00 mg | 6.00 mg | 0.02 mg | 0.06 mg | - | - | 2.00 mg | - | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 12.00 µg | - | - | - | ||
0.3 | knoflooktenen | 2.94 | 0.59 g | 0.02 g | - | - | 0.13 g | 0.04 g | 0.08 mg | 0.03 mg | 3.57 mg | 0.42 mg | 12.60 mg | 2.73 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.03 µg | - | 0.29 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.08 µg | - | - | - | ||
0.2 | liter | paddenstoelen bouillon | selderij | 12.00 | 0.20 g | - | 1.00 g | 0.60 g | 1.00 g | - | 740.00 mg | 0.40 mg | 8.00 mg | 1.00 mg | 8.00 mg | 6.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
7.5 | gram | boter | melk | 55.13 | 0.05 g | 0.05 g | 6.19 g | 4.05 g | 0.05 g | - | 0.38 mg | 0.01 mg | 0.98 mg | 0.15 mg | 1.13 mg | 1.50 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | 0.09 mg | 0.08 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
7.5 | gram | bloem | gluten | 27.30 | 5.23 g | 0.11 g | 0.11 g | 0.02 g | 0.86 g | 0.21 g | 0.15 mg | 0.08 mg | 1.50 mg | 1.50 mg | 13.50 mg | 7.50 mg | 0.02 mg | 0.08 mg | - | - | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 2.63 µg | - | - | - |
20 | ml | room | melk | 67.40 | 0.56 g | 0.56 g | 7.20 g | 4.00 g | 0.40 g | - | 7.00 mg | - | 15.00 mg | 2.00 mg | 19.00 mg | 12.00 mg | - | 0.04 mg | - | - | 0.20 mg | 0.18 mg | 0.07 mg | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.04 µg | 0.60 µg | - | - | - |
zwarte peper en zout | 1.76 | 0.45 g | - | 0.02 g | 0.01 g | 0.07 g | 0.18 g | 135.65 mg | 0.04 mg | 1.60 mg | 0.53 mg | 4.43 mg | 0.61 mg | - | - | 0.21 µg | 0.01 µg | 0.53 mg | - | - | - | - | - | - | 0.07 µg | 0.03 mg | 1.15 µg | - | |||
222.16 | 8.65 g | 1.48 g | 15.72 g | 9.12 g | 14.06 g | 3.46 g | 910.26 mg | 1.85 mg | 55.64 mg | 28.62 mg | 620.26 mg | 243.14 mg | 0.54 mg | 0.76 mg | 0.24 µg | 0.01 µg | 7.19 mg | 0.30 mg | 0.29 mg | 0.14 mg | 0.42 mg | 0.33 mg | 0.13 µg | 41.78 µg | 0.03 mg | 1.15 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!