Deze tomatensoep met pasta staat binnen een handomdraai te tafel. Een makkelijke Italiaanse soep met weinig ingrediënten, want veel hebben tomaten niet nodig om smaakvol te zijn.
Tomatensoep met pasta kun je met verschillende soorten pasta maken. Piombi zijn kleine bolletjes pasta, deze Italiaanse pastasoort hebben in verhouding een vrij lange kooktijd.
Je kunt ook andere pasta gebruiken die veel sneller (beet)gaar zijn, zoals vermicelli of elleboog macaroni. Een heerlijke en simpele Italiaanse tomatensoep die je kunt serveren als voorgerecht, of met een beetje brood als lunch of maaltijdsoep.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-03-2025, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-03-2025
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is.
Voeg 2 takjes tijm toe en bak dit nog 1 minuut mee. Voeg passata samen met bouillon toe en breng aan de kook.
Zet het vuur iets lager (middelhoog) en voeg de piombi (of andere kleine pasta) toe. Kook de piombi gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten.
Verwijder de takjes tijm en breng op smaak met peper en zout. Rol een plak rauwe ham om een soepstengel heen en serveer dit bij de soep. Eet smakelijk!
Welke pasta voor in soep?
Voor deze tomatensoep gebruiken we piombi, een Italiaanse pasta soort, dit zijn kleine smaakvolle pasta bolletjes. Je kunt ook andere kleine pasta soorten gebruiken zoals bijvoorbeeld vermicelli of elleboog macaroni. De exacte kooktijd per type pasta kan enorm verschillen.
Kan ik tomatensoep met pasta opnieuw verwarmen?
Je kunt soep met pasta opnieuw opwarmen, het is dan vaak wel nodig om extra water of bouillon toe te voegen. Door het zetmeel in de pasta zal de soep namelijk indikken en de pasta zal groter worden doordat deze het vocht van de soep zal opnemen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
0.13 | rode ui | 5.63 | 0.95 g | 0.95 g | 0.03 g | 0.02 g | 0.19 g | 0.39 g | 1.41 mg | 0.08 mg | 4.69 mg | 1.56 mg | 27.34 mg | 6.56 mg | 0.01 mg | 0.13 mg | - | - | 1.02 mg | - | - | - | - | 0.02 mg | - | 1.56 µg | - | - | - | ||
0.38 | knoflooktenen | 3.68 | 0.74 g | 0.02 g | - | - | 0.16 g | 0.05 g | 0.11 mg | 0.04 mg | 4.46 mg | 0.53 mg | 15.75 mg | 3.41 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | 0.04 µg | - | 0.37 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.11 µg | - | - | - | ||
olijfolie | 1.02 | - | - | 0.11 g | 0.02 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
0.19 | liter | groentebouillon | selderij | 11.25 | 0.19 g | - | 0.94 g | 0.56 g | 0.94 g | - | 693.75 mg | 0.38 mg | 7.50 mg | 0.94 mg | 7.50 mg | 5.63 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
62.5 | ml | passata | 63.75 | 11.50 g | 8.63 g | 2.38 g | 0.75 g | 1.75 g | 0.75 g | 125.00 mg | 0.25 mg | 12.50 mg | 12.50 mg | 312.50 mg | 37.50 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | - | 15.00 mg | - | 0.06 mg | 0.19 mg | 0.01 mg | 0.08 mg | - | 18.75 µg | - | - | - | |
0.38 | takje | verse tijm | 1.83 | 0.28 g | - | 0.02 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.16 g | 0.10 mg | 0.20 mg | 4.50 mg | 1.80 mg | 6.86 mg | 1.18 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | - | 1.80 mg | - | 2.59 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | |
25 | gram | piombi | gluten | 89.75 | 16.75 g | 0.93 g | 0.75 g | 0.18 g | 3.38 g | 0.85 g | 5.00 mg | 0.40 mg | 7.50 mg | 15.00 mg | 40.00 mg | 50.00 mg | 0.04 mg | 0.40 mg | - | - | - | - | 0.02 mg | 0.04 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | - | 2.00 µg | - | - | - |
peper en zout | 2.20 | 0.57 g | 0.01 g | 0.03 g | 0.01 g | 0.09 g | 0.22 g | 169.57 mg | 0.04 mg | 2.00 mg | 0.67 mg | 5.54 mg | 0.76 mg | - | 0.01 mg | 0.26 µg | 0.01 µg | 0.67 mg | - | - | - | - | - | - | 0.09 µg | 0.04 mg | 1.43 µg | - | |||
0.75 | soepstengels | gluten | 10.35 | 1.63 g | 0.36 g | 0.32 g | 0.06 g | 0.17 g | 0.13 g | 31.88 mg | 0.02 mg | 0.56 mg | 0.75 mg | 4.50 mg | 3.75 mg | - | 0.02 mg | - | - | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | 0.56 µg | - | - | - | |
0.75 | plak | rauwe ham | 37.69 | 0.19 g | 0.19 g | 2.34 g | 0.83 g | 4.03 g | - | 337.50 mg | 0.43 mg | 2.81 mg | 5.63 mg | 50.63 mg | 33.75 mg | 0.02 mg | 0.41 mg | - | - | - | 0.04 mg | - | 0.11 mg | 0.04 mg | 0.07 mg | 0.09 µg | 0.38 µg | - | - | - | |
227.13 | 32.79 g | 11.08 g | 6.92 g | 2.42 g | 10.76 g | 2.55 g | 1364.30 mg | 1.83 mg | 46.52 mg | 39.37 mg | 470.62 mg | 142.54 mg | 0.10 mg | 1.05 mg | 0.30 µg | 0.01 µg | 18.89 mg | 0.04 mg | 2.67 mg | 0.36 mg | 0.08 mg | 0.20 mg | 0.09 µg | 23.44 µg | 0.04 mg | 1.43 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!