Een paksoisoep met paddenstoelen is een heerlijke soep met verse ingrediënten. Een lichte soep bomvol knapperige groenten, heerlijk voor de lunch of als voorgerecht aangezien deze soep niet erg vullend is.
Een paksoisoep met paddenstoelen, paprika en peultjes is een heerlijke soep met knapperige groenten. Een lichte soep met verse groenten, paddenstoelenbouillon en knoflook.
Groenten zoals paksoi en peultjes zijn het lekkerste als deze beetgaar zijn, deze knapperige groenten verliezen namelijk veel smaak als ze te gaar zullen zijn. Bundelzwammen zijn de perfecte paddenstoelensoort voor deze soep, ze zijn namelijk stevig en smaakvol. Je kunt ze eventueel vervangen door andere soorten champignons naar keuze.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-04-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes.
Snijd de onderkant van de bundelzwammen af en haal de paddenstoelen los van elkaar.
Was de paksoi, snijd de onderkant weg en snijd de paksoi in stukjes. Verwijder eventueel met een klein mesje de draden van de peultjes en snijd deze in stukken.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten tot de ui glazig is geworden.
Bak de paddenstoelen 3 minuten mee op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak deze nog 2 minuten mee.
Schenk een liter water, samen met 1 blokje paddenstoelenbouillon, erbij en breng aan de kook.
Voeg zodra de soep kookt de paksoi en de peultjes toe, deze zijn namelijk het lekkerste als deze beetgaar zijn.
Laat de soep nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper, zout en eventueel een klein scheutje sojasaus. Eet smakelijk!
Hoe lang kun je paksoisoep bewaren?
Je kunt paksoisoep tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Aangezien paksoisoep gemaakt wordt met verse groenten die knapperig het allerlekkerste zijn, kun je deze soep het liefste niet invriezen en ook niet langdurig opnieuw opwarmen.
Wat is paksoi?
Paksoi, of pak choi, is een bladkool met knapperige witte stelen en groen blad. Het is een open Chinese kool die oorspronkelijk uit Azië komt.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.