Een smaakvolle misosoep met noedels en groenten zoals knapperige paksoi, paddenstoelen en wortel. Een gezonde soep die extra lekker is met paddenstoelenbouillon, maar andere bouillon kan ook.
Je kunt voor deze misosoep met noedels en groenten ook andere soort bouillons gebruiken, zoals groentebouillon of kippenbouillon voor een niet-vegetarische misosoep.
Je kunt eventueel ook andere soort noedels gebruiken, maar soba noedels passen met hun lichte nootachtige smaak goed bij de miso. De gedroogde paddenstoelen zijn bijvoorbeeld Chinese zwarte paddenstoelen, ook bekend als black fungus en wolkenoorpaddenstoel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-09-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-09-2024
Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Schil de verse gember en rasp deze fijn.
Schil de wortelen en snijd deze in dunne plakjes.
Was de paksoi en snijd deze fijn. Houd eventueel het middelste gedeelte apart, om deze te serveren zoals op de foto.
Was de prei en snijd deze in dunne (halve) ringen.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote pan en fruit hierin de wortel 2 minuten.
Bak de prei nog 5 minuten mee op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook en gember toe, schenk er na een minuutje de bouillon bij en breng aan de kook.
Voor zodra de bouillon kookt de gedroogde paddenstoelen samen met 2 eetlepels miso pasta, de soba noedels en de paksoi toe.
Roer de soba noedels goed los en breng de misosoep op smaak met ongeveer 2 eetlepels sesamolie.
De misosoep is klaar zodra de noedels gaar en de groenten beetgaar zijn. Verdeel over 4 kommen en maak af met een beetje sesamzaadjes, eet smakelijk!
Welke soorten misopasta bestaan er?
Er bestaat witte, gele, rode en zwarte misopasta. In principe kun je stellen dat hoe donkerder de miso, hoe sterker deze van smaak is.
Waar wordt misopasta van gemaakt?
Miso pasta wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout en koji (fermentatie starter). Afhankelijk van de soort miso die je gebruikt, kan hier o.a. ook rijst, tarwe of gerst aan toegevoegd zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.