Een tomaten-courgettesoep bomvol met groenten die extra smaakvol zijn doordat de groenten eerst geroosterd zijn in de oven.
Deze tomaten-courgettesoep heeft weinig ingrediënten, maar gebruik bij voorkeur smaakvolle tomaten en goede knoflook voor het beste resultaat. Je kunt verschillende soorten tomaten gebruiken.
Deze soep krijgt extra veel smaak door het toevoegen van pesto, je kunt deze per kom serveren of roer deze alvast door de soep tijdens het bereiden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-09-2024, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was alle tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten door de helft. Verdeel deze over een bakplaat.
Was de courgettes, verwijder de uiteindes en snijd de courgettes in dikke plakken.
Pel de (rode) uien en snijd deze in hele grove stukken. Verdeel de ui en courgette over de tomaten.
Snijd de bovenkant van de bol knoflook en leg deze tussen de groenten in.
Besprenkel de groenten met olijfolie, peper en zout.
Rooster de groenten ongeveer 20 minuten in de oven. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de stukken groenten.
Verplaats de geroosterde groenten naar een blender en druk de zachte knoflook uit de bol.
Pureer tot een gladde soep, voeg de gepureerde groenten dan toe aan een grote pan.
Schenk er 1,5e liter groentebouillon bij, de exacte hoeveelheid bouillon is afhankelijk van de sappigheid van de tomaten. Sommige tomaten zijn minder sappig, waardoor je meer bouillon dient toe te voegen.
Breng aan de kook en breng de soep dan op smaak met peper en zout. Je kunt de pesto door de soep heen roeren of serveer een lepeltje op elke kom soep. Eet smakelijk!
Welke tomaten voor een tomatensoep?
Je kunt in principe alle soorten tomaten gebruiken voor het maken van tomatensoep. Zowel verse tomaten als uit blik, ook kun je verschillende tomatenrassen met elkaar combineren.
Moet ik tomaten eerst ontvellen?
Een tomatensoep is het lekkerste als er geen kleine stukjes vel in zitten. Dit kun je voorkomen door de tomaten eerst te roosteren, het vel zal dan zeer zacht worden. Daarnaast is het belangrijk om een goede blender te gebruiken, dan zal de soep ontzettend glad worden zonder stukjes vel. Bij het gebruik van een staafmixer heb je bijvoorbeeld meer kans op stukjes in de tomatensoep.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.