Menugang: salades

185 Recepten

Hier vind je verschillende recepten voor heerlijke en lekkere salades. Voor ieder wat wils, van salades die licht vallen, heel knapperig en vers zijn of juist heel erg vullend zijn. Eet een heerlijke zelfgemaakte salade tijdens de lunch of als avondeten. Ruime keuze uit salades met bijvoorbeeld kip, rund, vis, pasta of rijst. Ook vind je hier vegetarische en vegan salades.


Cobb salad

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een klassieke Cobb salad is te maken in veel variaties en verschillende soorten dressings. De cobb salad is o.a. bekend van Jennifer Aniston (Friends) en dat snappen we: hij is héérlijk!


Rundvleessalade

Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een ouderwetse rundvleessalade is een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ, door het stoofvlees heb je er wel even geduld voor nodig maar dat is het helemaal waard.


Falafel salade

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen

Een heerlijke falafel salade is een vegetarische salade met de lekkerste vegetarische balletjes gemaakt in de oven. Falafel combineert perfect met rode biet, mozzarella en meer.


Mexicaanse bonensalade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze Mexicaanse bonensalade is een vullende salade met verschillende soorten bonen, paprika en mais. De makkelijke en heerlijke zelfgemaakte dressing maakt deze salade nog lekkerder.


Witlofsalade met appel

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze witlofsalade met appel is een heerlijk bijgerecht met weinig ingrediënten. Hartig, romig en een tikkeltje zoet tegelijk waardoor deze salade bij veel soorten gerechten past.


Fattoush

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een fattoush salade is een frisse en kruidige Libanese broodsalade, heerlijk als lunch of maaltijdsalade. Extra lekker met krokante stukjes pita broodjes, citroen, sumak, munt en meer.


Zalmbonbons met garnalen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze zalmbonbons met garnalen zijn heerlijk als voorgerecht tijdens een etentje of de feestdagen. Heerlijk fris en romig door de roomkaas en limoen, een top combinatie met de vette zalm.


Gerookte eendenborst salade met perzik

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze gerookte eendenborst salade met perzik is een makkelijke zomerse salade. Extra lekker met gegrilde perzik, hazelnoten en een simpele dressing.


Tomaten carpaccio met rode biet

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een tomaten carpaccio met rode biet is het perfecte voorgerecht tijdens warme dagen. Deze heerlijke salade met krokante kikkererwten is behalve vegetarisch ook nog eens vegan.


Zelf zalmsalade maken

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Deze zalmsalade is heerlijk romig en vol smaak, perfect voor op een toastje, tijdens een feestje of de lunch. Zelf zalmsalade maken is heel makkelijk met een groots resultaat.


Tagliata - Italiaanse biefstuksalade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Deze tagliata di manzo, ofwel een Italiaanse biefstuksalade, is een makkelijke salade van rucola, tomaatjes, Parmezaanse kaas en biefstuk.


Spinaziesalade met feta

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze vegetarische spinaziesalade met feta is een heerlijke lunch salade of lekker als bijgerecht. Een frisse salade met citroen, pecannoten, appel en meer.


Zuurkoolsalade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze zuurkoolsalade met bonen, wortels en walnoten is een heerlijk frisse salade voor bij de barbecue. Je kunt de bonen eventueel weglaten voor een minder vullende salade.


Salade met groene asperges

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een salade met groene asperges, ei en aardappeltjes is een heerlijke lente salade voor een lichte maaltijd. Een groene asperge salade is tevens ook de perfecte lunch salade.


Spinaziesalade met walnoten

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze spinaziesalade met walnoten is klaar in een handomdraai. Het perfecte bijgerecht bij veel soorten gerechten, extra lekker met een simpele zelfgemaakte dressing.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere salade met eend en sinaasappel ? Deze salade met eend en sinaasappel heeft maar weinig ingrediënten maar zit boordevol smaken met het licht zoute van de gerookte eendenborst samen met de frisse sinaasappel en venkel.

Ingrediënten


  • ongeveer 20 plakjes gerookte eendenborst
  • flinke handvol rucola of andere sla soort
  • 1 kleine venkel
  • kleine handvol pijnboompitjes
  • 1 sinaasappel
  • zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

(15)
1
Verwijder de harde kern en het groene gedeelte van de venkelknol. Snijd de venkel dun, dit kun je het makkelijkste met een snijmachine of mandoline doen, maar met een dunschiller kan eventueel ook. 
2
Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. 
3
Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg. Wat er dan overblijft kun je vervolgens uitknijpen, het sap gebruiken we dan voor een simpele dressing.
4
Meng het sap met een beetje olijfolie, peper en zout en meng dit door de dungesneden venkel.Salade met eend en sinaasappel

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.