Fattoush

(4)

Een fattoush salade is een frisse en kruidige Libanese broodsalade, heerlijk als lunch of maaltijdsalade. Extra lekker met krokante stukjes pita broodjes, citroen, sumak, munt en meer.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-07-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-08-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Fattoush

Ingrediënten


  • 1 Romaine sla
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • flinke handvol cherrytomaten
  • bosje radijsjes
  • paar takjes verse peterselie
  • paar takjes verse munt
  • 2 lente uien
  • olijfolie
  • 2 pita broodjes
  • 1 theelepel sumak

Ingrediënten dressing

  • 1 citroen
  • 1 theelepel sumak
  • 1 knoflookteen
  • 2 eetlepels granaatappelmelasse
  • 60 ml olijfolie
  • zwarte peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • kleine kom
  • garde
  • citruspers
  • optioneel: knoflookpers
  • grote bakpan

Fattoush Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/fattoush


Voorbereiding – 15 minuten

Was de Romaine sla, verwijder overtollig water en snijd de sla in niet al te kleine stukken. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in partjes. Snijd de cherry tomaatjes en de radijsjes door de helft.

Verwijder de uiteindes van de komkommer en snijd deze in plakjes. Snijd de lente uien in dunne ringen en meng de sla, tomaten, komkommer en lente uien in een grote kom.

Hak de peterselie en munt fijn en meng dit door de salade.

Zelf fattoush maken
Zelf fattoush maken

Fattoush afmaken – 15 minuten

Pel de knoflookteen en snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers. Maak een dressing door de knoflook te mengen met het sap van een citroen en 2 eetlepels granaatappelmelasse.

Voeg langzaam 60 ml olijfolie toe en meng glad met een garde. Voeg 1 theelepel sumak toe en breng de dressing op smaak met zwarte peper en zout. Meng de dressing door de salade.

Snijd de pita broodjes in stukjes en verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bak de stukjes pita mooi goudbruin en voeg dan 1 theelepel sumak toe. Meng goed met de gebakken pita's en serveer de salade met de warme pita stukjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-07-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-08-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Fattoush: Veel gestelde vragen

Wat is sumak?

Sumak is een fruitig en zurig besje met een diep rode kleur. Het geeft een frisse en scherpe citroenachtige smaak aan gerechten.

Waar komt een fattoush salade vandaan?

Een fattoush salade komt uit het Midden-Oosten, uit Libanon.

Wat is granaatappelmelasse?

Granaatappelmelasse heeft een zoetzure smaak en wordt vaak gebruikt in het Midden Oosten. Het is een siroop gemaakt van granaatappelsap.

0 reacties op Fattoush

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.