Rode bieten salade met pruimen
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rode bieten salade met pruimen veganistisch

Een rode bieten salade met pruimen en een heerlijke zelfgemaakte sinaasappeldressing is een frisse salade met smaken en texturen die perfect in balans zijn. Klaar in een handomdraai.

25 minuten
4 personen

De aardse smaken van rode biet combineren perfect met de zoete pruimen, frisse sinaasappeldressing en hartige pecannoten in deze rode bieten salade met pruimen.

Je kunt voor deze salade voorverpakte rode bieten gebruiken, maar je kunt ook rauwe rode bieten gebruiken en deze zelf koken of roosteren. Rauwe rode bieten hebben een vollere smaak en kleur in vergelijking met de vacuüm bietjes.

De pruimen die ik gebruik voor deze salade komen uit de tuin, het is de soort Reine Claude maar je kunt ook een andere pruimensoort gebruiken.

Pruimenboom
Pruimenboom
Rode bieten salade met pruimen ingrediënten

Recept rode bieten salade met pruimen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-09-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. 

Snijd de komkommer door de helft en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in halve plakjes.

Snijd de lente ui in dunne ringetjes en snijd de gekookte bietjes in kwarten. Gebruik een klein mesje om de pruimen in partjes te snijden en verwijder direct de pit.

Rode bieten salade met pruimen
Rode bieten salade met pruimen

De rode bieten salade met pruimen afmaken – 10 minuten

Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit een halve sinaasappel. Meng het sap en rasp met 1 eetlepel mosterd en 2 eetlepels rode wijnazijn.

Voeg langzaam 10 eetlepels koolzaadolie toe en meng glad met een garde. Breng de sinaasappeldressing op smaak met peper en zout.

Verdeel de sla, komkommer, rode biet en perzik over 4 borden. Verdeel hier de sinaasappeldressing over en maak af met lente ui, pecannoten en een aantal blaadjes verse basilicum, eet smakelijk!

Tips!

Welke olie om dressing te maken?

Een neutrale olie is het beste voor het maken van een dressing/vinaigrette. De smaak van olijfolie is vaak te overheersend, daarom is het beter om bijvoorbeeld zonnebloem- of koolzaadolie te gebruiken.

Kan ik de pecannoten vervangen?

Je kunt de pecannoten eventueel vervangen door walnoten of hazelnoten.

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
597.41 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
48.12 g
30.86 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
43.11 g
5.11 g
Eiwitten
6.75 g
Vezels
9.78 g
Natrium
191.53 mg
Mineralen
Ijzer
4.01 mg
Calcium
129.76 mg
Magnesium
94.18 mg
Kalium
94.18 mg
Fosfor
175.5 mg
Koper
0.45 mg
Zink
1.62 mg
Jodium
0 µg
Selenium
1.18 µg
Vitamines
Vitamine C
56.25 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
44.07 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.25 mg
Vitamine B6
0.3 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
166.82 µg
Vitamine E
0.8 mg
Vitamine K
15.9 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rode bieten salade met pruimen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.