Een rode bieten salade met pruimen en een heerlijke zelfgemaakte sinaasappeldressing is een frisse salade met smaken en texturen die perfect in balans zijn. Klaar in een handomdraai.
De aardse smaken van rode biet combineren perfect met de zoete pruimen, frisse sinaasappeldressing en hartige pecannoten in deze rode bieten salade met pruimen.
Je kunt voor deze salade voorverpakte rode bieten gebruiken, maar je kunt ook rauwe rode bieten gebruiken en deze zelf koken of roosteren. Rauwe rode bieten hebben een vollere smaak en kleur in vergelijking met de vacuüm bietjes.
De pruimen die ik gebruik voor deze salade komen uit de tuin, het is de soort Reine Claude maar je kunt ook een andere pruimensoort gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-09-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Snijd de komkommer door de helft en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in halve plakjes.
Snijd de lente ui in dunne ringetjes en snijd de gekookte bietjes in kwarten. Gebruik een klein mesje om de pruimen in partjes te snijden en verwijder direct de pit.
Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit een halve sinaasappel. Meng het sap en rasp met 1 eetlepel mosterd en 2 eetlepels rode wijnazijn.
Voeg langzaam 10 eetlepels koolzaadolie toe en meng glad met een garde. Breng de sinaasappeldressing op smaak met peper en zout.
Verdeel de sla, komkommer, rode biet en perzik over 4 borden. Verdeel hier de sinaasappeldressing over en maak af met lente ui, pecannoten en een aantal blaadjes verse basilicum, eet smakelijk!
Welke olie om dressing te maken?
Een neutrale olie is het beste voor het maken van een dressing/vinaigrette. De smaak van olijfolie is vaak te overheersend, daarom is het beter om bijvoorbeeld zonnebloem- of koolzaadolie te gebruiken.
Kan ik de pecannoten vervangen?
Je kunt de pecannoten eventueel vervangen door walnoten of hazelnoten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.