Mungbonensalade met maïs
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mungbonensalade met maïs veganistisch

Deze mungbonensalade is makkelijk om te maken en staat binnen no-time op tafel. Extra snel met mung bonen uit blik, zo hoef je ze niet zelf te koken.

15 minuten
4 personen

Je kent de mungbonen waarschijnlijk beter dan je zou denken, taugé is namelijk de spruit van een mungboon. Gedroogde mungbonen zijn op veel plekken te koop, maar gekookte mungbonen zijn ook steeds vaker in blik te koop.

Een mungbonensalade is makkelijk om te maken en zit bomvol eiwitten, kalium en vitamines. Een goede keuze als snel bijgerecht of als lunch salade.

Mungbonensalade met maïs ingrediënten
Recept mungbonensalade met maïs

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-05-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
15 minuten

De mungbonensalade met maïs maken – 15 minuten

Pel een kleine rode ui en snijd deze fijn.

Was de komkommer, snijd over de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd een halve komkommer in vrij dikke plakken.

Giet de mung bonen en maïs af en spoel deze af onder stromend water.

Mungbonensalade met maïs
Mungbonensalade met maïs

Was de cherry tomaatjes en snijd deze door de helft.

Meng de mung bonen, maïs, rode ui, cherry tomaatjes en komkommer met het sap van 1 limoen en 1 eetlepel olijfolie.

Breng op smaak met gescheurde basilicum, peper en zout. Serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Wat zijn mungbonen?

Mungbonen (urdi) zijn een peulvrucht welke vooral bekend is als taugé (sojascheuten). Dit is namelijk de gekiemde variant van mungbonen.

Hoe smaken mungbonen?

De smaak van mungbonen is een beetje vergelijkbaar met linzen in combinatie met bruine bonen.

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
228.6 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
35.44 g
6.07 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.58 g
0.76 g
Eiwitten
12.78 g
Vezels
9.67 g
Natrium
351.63 mg
Mineralen
Ijzer
3.75 mg
Calcium
85.47 mg
Magnesium
101.92 mg
Kalium
101.92 mg
Fosfor
205.74 mg
Koper
0.48 mg
Zink
1.41 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
1.28 µg
Vitamines
Vitamine C
14.22 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
104.13 mg
Vitamine B1
0.23 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.21 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
216.46 µg
Vitamine E
0.45 mg
Vitamine K
8.41 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Mungbonensalade met maïs"
Baspaul zegt op 09-06-2024
Als ik het recept wil printen, krijg ik alleen de tabel "voedingswaarde per persoon". Helaas niet de ingredienten en zelfs niet de bereidingswijze. Toch wel belangrijk, lijkt me. Oplossing ??
Véronique zegt op 10-06-2024
Wat vervelend, het print template waarbij enkel het recept zonder extra's of foto's wordt geprint doet het juist heel netjes. Ik heb dit net nog getest en er zijn geen problemen mee. Via welk apparaat probeer je te printen? Is dit via Windows of Apple? Dan kan ik met je meekijken waarom deze het bij jou niet doet. Je mag me ook een printscreen mailen: [email protected] Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.