Een rode bieten salade met bramen, hazelnoten en een fantastische zelfgemaakte dressing is het perfecte voorgerecht of serveer als lunch salade. Een vega(n) salade bomvol smaak.
Rode bieten worden meestal gekookt of geroosterd voor een rode bieten salade. Rauwe bieten zijn extra lekker als deze flinterdun worden gesneden, ze geven een rode bieten salade extra smaak en textuur.
Door het kort marineren in rode wijnazijn krijgen de plakjes biet nog meer smaak en zijn ze heerlijk fris. In combinatie met bramen, augurkjes en salie is deze salade een extra smaakexplosie. De licht zoete dressing maakt deze salade van rauwe bieten helemaal af.
Het perfecte zomerse voorgerecht of serveer in een grote hoeveelheid met brood als lunch salade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-08-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder het blad van de rauwe bieten, mocht het blad mooi vers zijn kun je dit samen met de spinazie in de salade gebruiken.
Schil de rode bieten en snijd dunne plakjes van de bieten. De plakjes zijn het lekkerste als deze zeer dun zijn, dit kun je het beste met een snijmachine of mandoline doen. Meng de rauwe plakjes biet met 2 eetlepels rode wijnazijn en zet opzij.
Verwijder eventueel dikke steeltjes van de verse spinazie. Was de spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Snijd de zwarte olijven en bramen door de helft en de augurkjes in plakjes. Hak de hazelnoten grof en rooster deze kort in een droge bakpan.
Pel de knoflooktenen en pureer deze samen met 6 blaadjes salie, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels honing, 5 eetlepels balsamico azijn en 10 eetlepels zonnebloemolie tot een gladde dressing. Dit kun je het beste met een kleine blender doen. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Verdeel de spinazie en eventueel het blad van de bieten over borden. Verdeel hier de plakjes rode rauwe biet, bramen, augurkjes en zwarte olijven over.
Maak de salade af met dressing en geroosterde hazelnoten. Garneer eventueel met blaadjes salie, eet smakelijk!
Moeten de rode bieten rauw zijn voor deze rode bieten salade?
De rauwe rode bieten plakjes geven deze salade extra smaak en textuur, maar je kunt eventueel ook gekookte of geroosterde bieten plakjes gebruiken.
Kan ik de salie vervangen?
Verse salie is niet altijd even goed verkrijgbaar, mocht je deze niet kunnen vinden kun je de verse salie eventueel volledig weglaten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.