Een frisse en licht romige koolrabi salade met appel is een heerlijke herfst salade. Koolrabi heeft een lichtpittige smaak, waardoor deze goed combineert met appel.
Koolrabi is een makkelijke groente om te bereiden, je kunt deze namelijk zowel rauw als gekookt eten. Deze geraspte koolrabi salade met appel en een simpele dressing staat binnen no-time op tafel.
De koolrabi is een vrij ouderwetse groente, maar tegenwoordig wordt deze weer steeds meer gegeten. Deze vergeten groenten bestaat in 2 kleuren; groen en paars.
Koolrabi bevat o.a. antioxidanten, carotenoïden, vezels en vitamines, waardoor het een goed idee is om vaker koolrabi op tafel te zetten. Bijvoorbeeld gekookte koolrabi in een roomsausje of gebakken in de pan.
Deze koolrabi is heerlijk als bijgerecht of als lunch salade, voor een bijgerecht is deze salade genoeg voor 4 personen. Serveer je de koolrabi salade als lunch salade, dan is deze hoeveelheid genoeg voor 2 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-10-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak een honing mosterd dressing in een grote kom door 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel honing en 2 eetlepels crème fraîche te mengen.
Schil de wortels en koolrabi en rasp deze vrij fijn. Was de komkommer, verwijder het klokhuis van de appels en rasp de appels en komkommer ook fijn.
Meng alles direct met de dressing in de grote kom om verkleuren te voorkomen. Snijd een klein bosje bieslook fijn en voeg deze samen met 2 eetlepels rozijnen toe en breng de salade op smaak peper en zout.
De koolrabi salade is het lekkerste als de smaken enkele uren hebben kunnen intrekken. Eet smakelijk!
Wat is koolrabi?
Koolrabi is de knol van een koolplant, welke boven de grond groeit. Rauwe koolrabi is qua smaak het beste te omschrijven als een mix van radijs, hazelnoot en kastanje.
Meestal zijn koolrabi's groen, maar er bestaan ook prachtige paarse koolrabi's. Beide koolrabi kleuren zijn van binnen wit.
Kan ik de rozijnen weglaten?
Mocht je niet van rozijnen houden kun je deze volledig weglaten, de zoete smaak van de rozijnen is echter wel een perfecte tegenhanger van de lichtpittige koolrabi. Je kunt eventueel ook een beetje fijngesneden gedroogde abrikozen toevoegen aan de koolrabi salade.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.