Deze carpaccio bonbons zijn een feestelijk voorgerecht tijdens kerst met een heerlijke zelfgemaakte truffeldressing. Extra lekker met hazelnoten en een koekje van Parmezaanse kaas.
Carpaccio bonbons zijn een ideale manier om een carpaccio salade op een feestelijke manier te serveren. Je kunt de bonbons zo groot of klein maken als je zelf wilt, afhankelijk van het hoofdgerecht en de rest van het diner.
Je kunt de carpaccio op verschillende manieren snijden. Je kunt deze ook al gesneden kopen, of laat de slager de ossenhaas dun snijden. Om de ossenhaas zelf het mooiste te kunnen snijden, kun je deze het beste eerst invriezen. Dit kun je het makkelijkste doen door de ossenhaas of runderlende strak op te rollen in huishoudfolie. Je kunt de ossenhaas vervolgens makkelijker met een snijmachine of koksmes dun snijden.
Er bestaan veel soorten truffeltapenades, je kunt in principe elke soort gebruiken die je kunt vinden. Veel truffeltapenades bestaan voor een groot gedeelte uit paddenstoelen, dit is niet erg want dat is alsnog erg lekker.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-12-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de fijn geraspte Parmezaanse kaas in 4 rondjes op het bakpapier. Zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar liggen en dat de kaas gelijk verdeeld is.
Bak de Parmezaanse kaas mooi krokant en goudbruin in ongeveer 5 tot 10 minuten. Laat de Parmezaan koekjes dan volledig afkoelen.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en hak de hazelnoten grof.
Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Maak een truffeldressing door appelazijn, honing, mosterd en truffeltapenade te mengen. Voeg langzaam hazelnootolie en zonnebloemolie toe terwijl je blijft mengen met een garde. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de sla met een deel van de truffel dressing. Houd een beetje hazelnoten, zongedroogde tomaatjes en parmezaan schaafsels apart en meng de rest door de sla.
Bekleed twee kommetjes met huishoudfolie en zorg dat er genoeg folie over de rand valt om de bonbons dicht te maken.
Snijd de ossenhaas of runderlende in dunne plakjes en leg deze in de kommetjes, laat deze een beetje over de rand vallen.
Plaats een handvol sla in de kommetjes en vouw de carpaccio eroverheen.
Vouw de huishoudfolie over de carpaccio en draai deze goed dicht zodat de salade in een bolletje zit. Herhaal voor de resterende carpaccio bonbons.
Verwijder de folie van de carpaccio bonbons en leg deze met de vouwrand naar beneden op een bord.
Maak rondom de bonbon af met een beetje extra zongedroogde tomaat, hazelnoten, Parmezaanse kaas, sla en dressing. Plaats een Parmezaan koekje bovenop en serveer direct, eet smakelijk!
Wat is carpaccio?
Carpaccio betekent ‘dun gesneden’, en er wordt meestal een Italiaans koud voorgerecht mee bedoeld. Deze klassieke carpaccio wordt gemaakt van dungesneden rauw rundvlees, dit kan bijvoorbeeld runderlende of ossenhaas zijn.
Welke dressing bij carpaccio bonbons?
Bij een klassieke carpaccio wordt doorgaans truffelmayonaise geserveerd. Carpaccio bonbons zijn een leuke manier van het serveren van een carpaccio salade, daarom past een truffeldressing hier beter bij dan een truffelmayonaise.
Per 1 persoonsportie:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
50 | gram | ossenhaas | 63.00 | - | - | 2.20 g | 0.50 g | 10.75 g | - | 25.00 mg | 1.00 mg | 1.25 mg | - | 170.00 mg | 80.00 mg | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
1 | handvol | gemengde sla | 8.25 | 0.75 g | 0.75 g | 0.15 g | - | 0.98 g | 0.98 g | 7.50 mg | 0.83 mg | 30.00 mg | 7.50 mg | 165.00 mg | 24.75 mg | 0.04 mg | 0.17 mg | - | - | 11.25 mg | - | 0.11 mg | 0.05 mg | 0.06 mg | 0.05 mg | - | 30.00 µg | - | - | - | |
1.5 | zongedroogde tomaten | 38.70 | 8.06 g | 5.73 g | 0.59 g | 0.08 g | 2.11 g | 1.90 g | 10.35 mg | 1.37 mg | 20.85 mg | 27.00 mg | 381.45 mg | 0.12 mg | 0.22 mg | 0.33 mg | - | 0.15 µg | 6.45 mg | - | 0.27 mg | 0.05 mg | 0.05 mg | 0.46 mg | - | 2.10 µg | 0.53 mg | 11.76 µg | - | ||
0.25 | handvol | hazelnoten | noten | 58.36 | 0.93 g | 0.74 g | 5.47 g | 0.37 g | 1.24 g | 0.66 g | 0.18 mg | 0.33 mg | 19.25 mg | 13.13 mg | 56.87 mg | 26.25 mg | 0.11 mg | 0.17 mg | - | - | 0.26 mg | - | - | 0.03 mg | 0.02 mg | 0.04 mg | - | 4.38 µg | - | - | - |
12.5 | gram | parmezaanse kaas schaafsels | melk | 52.75 | 0.25 g | 0.23 g | 3.56 g | 2.25 g | 5.00 g | - | 125.00 mg | 0.15 mg | 125.00 mg | 5.75 mg | 15.00 mg | 112.50 mg | 0.06 mg | 0.75 mg | - | - | - | 0.06 mg | 0.04 mg | - | 0.08 mg | 0.01 mg | 0.25 µg | 1.25 µg | - | - | - |
12.5 | gram | fijn geraspte parmezaanse kaas | melk | 52.75 | 0.25 g | 0.23 g | 3.56 g | 2.25 g | 5.00 g | - | 125.00 mg | 0.15 mg | 125.00 mg | 5.75 mg | 15.00 mg | 112.50 mg | 0.06 mg | 0.75 mg | - | - | - | 0.06 mg | 0.04 mg | - | 0.08 mg | 0.01 mg | 0.25 µg | 1.25 µg | - | - | - |
0.25 | theelepel | mosterd | mosterd | 1.49 | 0.13 g | - | 0.07 g | 0.02 g | 0.09 g | - | 21.00 mg | 0.03 mg | 1.40 mg | 1.40 mg | 2.28 mg | 1.23 mg | - | 0.02 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
5 | ml | appel azijn | sulfiet | 1.05 | 0.01 g | 0.01 g | - | - | - | - | 0.40 mg | 0.02 mg | 0.65 mg | 0.25 mg | 2.80 mg | 0.40 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
0.25 | eetlepel | honing | 19.25 | 4.72 g | 4.69 g | - | - | 0.03 g | - | 0.44 mg | 0.08 mg | 0.31 mg | 0.13 mg | 3.13 mg | 1.25 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | - | 0.20 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
7.5 | ml | hazelnootolie | noten | 66.23 | - | - | 7.50 g | 0.59 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
7.5 | ml | zonnebloemolie | 60.79 | - | - | 6.89 g | 0.80 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.25 | eetlepel | truffeltapenade | 20.00 | 0.25 g | 0.05 g | 2.00 g | 0.25 g | 0.10 g | 0.10 g | 40.00 mg | 0.10 mg | 2.50 mg | 2.50 mg | 10.00 mg | 5.00 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | 0.25 µg | 0.10 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 0.50 µg | 0.10 mg | 0.25 µg | - | |
peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
447.01 | 16.47 g | 12.43 g | 32.04 g | 7.12 g | 25.48 g | 4.08 g | 694.00 mg | 4.14 mg | 330.21 mg | 64.73 mg | 832.61 mg | 365.50 mg | 0.57 mg | 2.28 mg | 0.52 µg | 0.42 µg | 19.60 mg | 0.13 mg | 0.46 mg | 0.14 mg | 0.28 mg | 0.59 mg | 0.50 µg | 39.65 µg | 0.70 mg | 14.87 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!