Een tomatensalade met burrata en een zelfgemaakte balsamico dressing is een heerlijke zomerse salade die het lekkerste is met zongerijpte tomaten omdat deze sappig en vol van smaak zijn.
Burrata is een verse kaas, deze Italiaanse kaas bestaat deels uit mozzarella en is heerlijk zacht van binnen door de toevoeging van room. Een ware delicatesse die tegenwoordig in elke supermarkt te koop is.
Burrata bestaat uit een buitenkant van mozzarella gevuld met een mengsel van room en wrongel. Wrongel is de massa die je krijgt bij het maken van kaas, het zijn samengeklonterde eiwitten uit melk.
Tomaten en burrata zijn de perfecte combinatie, voeg hier balsamico aan toe en je hebt de perfecte tomatensalade. Gebruik bij voorkeur geen tomaten uit de kas, ga voor zongerijpte tomaten omdat deze veel meer smaak zullen hebben. Zongerijpte tomaten zijn lichtzoet van smaak en prachtig rood van kleur.
Burrata combineert naast goed met tomaten ook perfect met pasta, ga daarom ook eens voor spaghetti met burrata en tomatensaus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-08-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-10-2024
Haal de burrata alvast uit de koelkast, burrata is het lekkerste als deze een beetje op kamertemperatuur is.
Verhit een kleine bakpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten kort in de droge pan. Bestrooi de pijnboompitten met een beetje fijn zout.
Maak een balsamico vinaigrette door 1 teen knoflook samen met 5 eetlepels balsamico azijn 1 eetlepel honing te pureren in een kleine blender. Voeg 10 eetlepels olijfolie toe en pureer tot een dikke dressing. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in dikke plakken. Maak een grote salade door de tomaten op een groot bord of kom te plaatsen en leg de burrata in het midden.
Verdeel de dressing over de tomaten en burrata en maak de tomatensalade af met pijnboompitten, verse basilicum en een beetje maldon zout. Eet smakelijk!
Welke tomaten voor een tomatensalade?
Je kunt in principe alle soorten tomaten gebruiken die je wilt, voor de lekkerste tomatensalade kies je sappige en smaakvolle tomaten.
Hoeveel burrata per persoon?
Een bol burrata is doorgaans genoeg voor 2 personen, afhankelijk wat je erbij zult serveren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.