Een fantastische salade die heerlijk is voor de lunch of het avondeten. Deze orzo salade met groene asperges is heerlijk fris en hartig tegelijk met lekker veel groenten.
Een frisse orzo salade met groene asperges, feta en citroen is een makkelijke salade die zowel (lauw)warm als koud erg lekker is. Je kunt de gegrilde kalkoen simpelweg vervangen of weglaten voor een vegetarische orzo salade.
Heerlijk met extra groenten en een goede combinatie met knapperig amandelschaafsel. De beetgare gegrilde groene asperges maken deze orzo salade helemaal af en hierdoor wordt het de perfecte lente salade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-05-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Laat de spinazie volledig ontdooien.
Breng een middelgrote pan met water en een groentebouillonblokje aan de kook.
Verwijder de onderkant van de asperges, dit kun je het beste doen door deze te breken. Ze breken dan op het punt waar ze houterig beginnen te worden.
Zorg dat de kalkoenfilets niet te dik zijn, je kunt ze eventueel iets platter slaan of snijd ze over de lengte door de helft. Wanneer ze namelijk te dik zijn zullen ze langer nodig hebben om gaar te worden.
Kook de orzo in het kokende water tot deze gaar is, dit zal ongeveer 10 minuten duren.
Verhit ondertussen een kleine bakpan op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel hierin kort.
Giet de orzo af en roer direct de ontdooide spinazie erdoor. Verplaats deze vervolgens naar een grote kom.
Verhit een grill pan op hoog vuur en besprenkel ondertussen de kalkoen en asperges met olijfolie, peper en zout. Grill de kalkoen tot deze volledig gaar is.
Haal de kalkoen uit de pan en grill hierin vervolgens de asperges enkele minuten. Zorg dat ze beetgaar blijven.
Verkruimel de feta door de orzo en breng de orzo op smaak met rasp en sap van een citroen, een scheutje olijfolie, peper en zout.
Serveer de orzo salade met groene asperges, amandelschaafsel en gegrilde kalkoen. Je kunt de orzo salade zowel warm, lauwwarm of koud eten. Eet smakelijk!
Wat is orzo?
Orzo kun je bij elke supermarkt vinden, het lijkt op risotto (een rijst soort) maar ook pasta. Dit komt doordat Orzo een pasta soort is, het heeft een lekkere bite en een beetje een nootachtige smaak als je deze roostert in een pan.
Je bereid deze pastasoort op een vergelijkbare manier als risotto, door deze eerst te bakken en daarna vocht toe te voegen.
Het grote verschil zit het hem in dat je bij orzo niet geleidelijk aan vocht hoeft toe te voegen, je kunt alles in 1 keer toevoegen. Het is een iets zoetere soort pasta.
Hoe lang kan ik orzo salade bewaren?
Je kunt de orzo salade tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.