Een lauwwarme bulgursalade met broccoli, zoete aardappel en kruidige yoghurt is een smaakvolle en vullende lunchsalade. Geroosterde broccoli maakt deze salade extra lekker.
Een bulgursalade met geroosterde broccoli, zoete aardappel en een kruidige yoghurtsaus is een heerlijke lunchsalade. Een beetje vullend en extra lekker omdat de salade lauwwarm is.
Een ideale salade wanneer je eens wil lunchen zonder brood, je kunt de bulgur eventueel ook vervangen door couscous of quinoa. Er bestaan verschillende soorten bulgur, van zeer fijn tot grof en je kunt elke soort gebruiken die je voorhanden hebt. Let dan wel op de kooktijd, die verschilt enorm.
Je kunt eventueel ook nog verkruimelde feta en nootjes toevoegen. Pecannoten, hazelnoten of pijnboompitten combineren goed met de broccoli, zoete aardappel en bulgur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-01-2024, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook.
Schil de zoete aardappelen en snijd deze in kleine blokjes.
Pel de rode ui en knoflooktenen. Snijd de rode ui in (halve) dunne ringen en laat de knoflooktenen heel.
Verdeel de broccoli in vrij kleine roosjes en verdeel deze over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en leg de hele knoflooktenen erbij.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bak de broccoli beetgaar in de voorverwarmde oven, dit zal ongeveer 10 tot 15 minuten duren afhankelijk van de grootte van de roosjes.
Kook ondertussen de bulgur gaar in het kokende water, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort bulgur die je gebruikt.
Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin de zoete aardappel ongeveer 5 minuten lang.
Voeg de rode ui toe en bak nog ongeveer 5 minuten langer tot de zoete aardappel zacht is geworden. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen 125 gram Griekse yoghurt met het sap van een halve citroen, 1 theelepel komijn, ¼e theelepel kaneel en ¼e theelepel chilipoeder.
Gebruik een vork om de geroosterde knoflook te pureren en voeg dit toe aan de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de bulgur af zodra deze gaar is en meng deze met de zoete aardappel en geroosterde broccoli.
Serveer de lauwwarme bulgursalade met de kruidige yoghurt, eet smakelijk!
Wat is bulgur?
Bulgur bestaat voornamelijk uit durum tarwe welke eerst worden gestoomd, vervolgens gedroogd en dat wordt gebroken tot kleine stukjes. De grofheid van het breken en vermalen verschilt van zeer fijn tot grof.
Hoe lang moet bulgur koken?
Er bestaan verschillende soorten bulgur, van zeer fijn tot grof. Zeer fijne bulgur hoef je niet te koken, hierbij is het al voldoende om deze te wellen in kokend water net zoals bij couscous.
Grove bulgur dien je wel te koken en de exacte grofheid bepaald de kooktijd, in principe is de meeste grove bulgur al binnen 10 minuten koken gaar.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.