Een heerlijke falafel salade is een vegetarische salade met de lekkerste vegetarische balletjes gemaakt in de oven. Falafel combineert perfect met rode biet, mozzarella en meer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-08-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-09-2024
Je kunt de falafel zelf maken of gebruik kant-en-klare falafel. Voor een gezondere versie heb ik de falafel in de oven bereid i.p.v. gefrituurd in olie. Je kunt deze eventueel ook in de airfryer bereiden.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak de falafel gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Je kunt terwijl je wacht de rest van de salade maken.
Je kunt ook een flinke laag neutrale olie verwarmen in een pan met dikke bodem en de falafel hierin frituren tot deze mooi goudbruin is.
Maak ondertussen een simpele dressing door 1 eetlepel citroensap te mengen met 3 eetlepels balsamico azijn en voeg dan langzaam 6 eetlepels koolzaadolie toe terwijl je mengt met een garde. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Pel de rode ui en snijd deze in dunne halve ringen. Was de tomaatjes en snijd deze door de helft.
Snijd de komkommer door de helft en verwijder de zaadlijsten, dit kun je het beste doen met een lepel. Snijd de komkommer in halve plakjes. Snijd de voorgekookte bieten in blokjes.
Verdeel de sla, komkommer, tomaatjes, rode ui, mozzarella bolletjes en rode biet over 4 borden. Verdeel de dressing over de salade en maak af met de warme falafel. Eet smakelijk!
Welke falafel voor een falafel salade?
Je kunt verschillende soorten falafel gebruiken, zoals kant-en-klaar falafel of maak deze zelf. Zelf falafel maken kun je doen met of zonder verschillende kruiden, of maak eens een versie met geroosterde paprika.
Eet je falafel koud of warm?
Je kunt falafel zowel koud als warm eten, maar falafel is warm het lekkerste. Falafel wordt snel taai en droog, warm ze daarom maar kort opnieuw op in een bakpan met een beetje olie.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.