Menugang: bijgerechten

405 Recepten

Hier vind je bijgerechten die je maaltijd helemaal compleet kunnen maken, ruime keuze uit veel leuke en lekkere recepten. Lekker om te serveren bij een stukje vlees, vis of een salade. Denk bijvoorbeeld aan oven gebakken aardappeltjes, een gevulde courgette of zelfgemaakte huzarensalade.


Sarma van snijbiet

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Deze rolletjes komen je vast bekend voor, maar dan i.p.v. wijnbladeren zijn deze sarma van snijbiet gemaakt. Stiekem nóg veel lekkerder.


Pasta salade met komkommer en basilicum pesto

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een frisse pasta salade met komkommer en basilicum pesto is een heerlijk bijgerecht voor de barbecue of een volledige maaltijd tijdens warme dagen.


Ingeweckte geroosterde paprika's

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Op de markt koop je allerlei lekkernijen, zoals paprika's. Heb je teveel paprika's over? Maak dan ingeweckte geroosterde paprika's!


Gewokte sperziebonen met kerrie en cashewnoten

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Wil je eens iets anders als bijgerecht? Maak dan eens deze gewokte sperziebonen met kerrie en cashewnoten. Verrassend lekker en makkelijk!


Aardappelpuree met kaas uit de oven

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Heerlijke smeuïge aardappelpuree met kaas uit de oven. Heel makkelijk te maken en verrassend lekker! Ook nog eens extra lekker door het amandelschaafsel.


Limburgse koude schotel

Kooktijd 49 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (57)

Een goede Limburgse koude schotel maak je een dag vooraf! Perfect om te serveren op feestjes met harde broodjes. Recept voor 4 kilo koude schotel.


Broccolisalade met appel

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Broccolisalade met appel is niet een combinatie die direct in je op komt, maar erg lekker! Op smaak gemaakt met o.a. mayonaise en knapperige wortel.


Sajoer boontjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (31)

Iedereen kent ze wel, sajoer boontjes. Maar heb jij ze al eens gemaakt zonder een kant-en-klare boemboe? Dan zijn ze nóg veel lekkerder zelfs!


Witte asperges met koude Franse mousselinesaus

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Witte asperges met koude Franse mousselinesaus is een echte klassieker. Je kunt de asperges warm, lauwwarm en zelfs koud eten. Makkelijker kan bijna niet!


Makkelijke witlofsalade met appel

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een super makkelijke witlofsalade met appel, gemaakt binnen 20 minuten met maar een paar ingrediënten. Heerlijk verfrissend en knapperig bijgerecht.


Gegrilde groene asperges

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Gegrilde groene asperges zijn mijn favoriet, ze hebben verder helemaal niets meer nodig. De nootachtige smaak van de groene asperges is gewoon perfectie.


Rabarbercompote

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Rabarber is een heerlijk friszure en toch ook zoete groente. Maak er een heerlijke rabarbercompote met vanille mee voor door de yoghurt of bij een dessert.


Selderijsalade

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Je kent ze vast wel, die heerlijke selderijsalade die kant-en-klaar te koop is. Zelf maken is zelfs nóg lekkerder en nog makkelijk ook. Heerlijk bij de bbq!


Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Deze gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue zijn een heerlijk bijgerecht, of serveer ze als je vegetarische gasten krijgt. Hoe dan ook, perfectie!


Gebakken broccoli met knoflook

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (98)

Een makkelijk bijgerecht dat klaar is binnen een kwartier. Heerlijk krokante broccoli met knoflook, rode ui en sesam. Veel smaakvoller dan gekookte broccoli


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere knoflookbrood met kruiden ? Dit knoflookbrood met kruiden en kaas is extra lekker door de knapperige buitenkant. Serveer dit breekbrood bijvoorbeeld tijdens het borrelen.

Categorie Bijgerechten Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 6 personen

Knoflookbrood met kruiden

Ingrediënten


  • 250 ml lauwwarm water
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 2 eetlepels suiker
  • 350 gram bloem
  • 1 eetlepel olijfolie + extra
  • 4 grote knoflooktenen
  • paar takjes peterselie
  • paar takjes tijm
  • paar takjes rozemarijn
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout naar smaak

Bereiding

(52)
1
Zorg ervoor dat het water lauwwarm is, het mag niet te warm zijn omdat het de werking van de gist tegen zal gaan. Meng gist en suiker met het lauwwarme water en wacht ongeveer 10 minuten, of tot het gaat schuimen.
2
Meng bloem met een eetlepel olijfolie en kneed er dan ook langzaam het gistmengsel bij. Blijf kneden tot er een deegbal is ontstaan. Besprenkel een beetje olijfolie in een grote kom en leg hier de deegbal in.
3
Dek deze af en laat ongeveer een uur rijzen, tot deze is verdubbeld. Bekleed ondertussen de springvorm met bakpapier. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Knoflookbrood met kruiden
4
Haal de kruiden van de stengels af en hak de peterselie en rozemarijn fijn. Meng een flinke scheut olijfolie met geraspte kaas, fijngesneden knoflook, zout naar smaak en de kruiden in een grote kom.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.