Makkelijk recept om zelf Amerikaanse hash browns te maken. Zacht aan de binnenkant, lekker krokant aan de buitenkant en vol van smaak met de lekkerste aardappelen.
Hash browns kun je in Amerika op bijna elke menukaart vinden, ze zijn namelijk niet weg te denken bij het Amerikaanse ontbijt.
Je kunt verschillende soorten aardappelen gebruiken, zolang ze vastkokend zijn. Enkele voorbeelden van vastkokende aardappelrassen zijn Roseval, Nicola en Opperdoezer. Kruimige aardappelen zullen namelijk teveel uit elkaar vallen waardoor ze na het raspen en bakken niet mooi stevig zullen blijven. Kruimige aardappelen zullen er ook voor zorgen dat de hash browns minder knapperig zullen zijn.
Je kunt de aardappelen eventueel 1 of 2 dagen vooraf al raspen, bewaar ze dan tot gebruik in de koelkast en volledig onder water om verkleuren te voorkomen.
De hash browns kun je makkelijk opnieuw opwarmen in een pan met een beetje boter of olie. Bewaar de hash browns in een afgesloten bak tot wel 3 dagen in de koelkast.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 28-07-2024
Schil elke aardappel met behulp van een aardappelschilmesje. Rasp de vastkokende aardappelen, knijp zoveel mogelijk vocht eruit en doe de geraspte aardappelen in de grote kom.
Snijd of rasp de ui fijn en meng dit door de geraspte aardappelen samen met een halve theelepel cayennepeper en 1 eetlepel bloem.
Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Voeg roomboter toe aan de grote bakpan op middel-hoog vuur. Gebruik je handen om een bal te vormen van de geraspte aardappel.
Voeg de aardappelballen toe aan de grote bakpan zodra de boter gesmolten is. Maak plat met behulp van een spatel of een ander kookgerei dat plat is. Bak beide kanten goudbruin (zie foto), serveer direct. Geniet ervan!
Wat is het verschil tussen hash browns en rösti?
Er zit geen verschil tussen de twee, behalve dat een rösti meestal wat kleiner en dikker is.
Waar komen hash browns vandaan?
In de jaren 1890 kwamen hash browns op ontbijtmenu's in New York stad. Van origine heette dit gerecht “hash brown potatoes” of “hashed browned potatoes”. Later is dit verkort naar “hash browns”.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.