Makkelijk recept om zelf Amerikaanse hash browns te bakken. Zacht aan de binnenkant, lekker krokant aan de buitenkant. Klaar in 25 minuten.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hash-browns
Schil elke aardappel met behulp van een aardappelschilmesje. Rasp de vastkokende aardappelen en doe de geraspte aardappelen in de grote kom.
Snijd de ui fijn en meng dit door de geraspte aardappelen samen met een halve theelepel cayennepeper en 1 eetlepel bloem.
Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Voeg roomboter toe aan de grote bakpan op middel-hoog vuur. Gebruik je handen om een bal te vormen van de geraspte aardappel.
Voeg de aardappelballen toe aan de grote bakpan zodra de boter gesmolten is. Maak plat met behulp van een spatel of een ander kookgerei dat plat is. Bak beide kanten goudbruin (zie foto), serveer direct. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.