Op zoek naar een leuk bijgerecht? Maak dan deze geroosterde hele bloemkool, recept voor 4 personen. Klaar in minder dan een uurtje.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-hele-bloemkool
Was de bloemkool, haal de groene bladeren eraf en snijd de bloemkool steel eraf. Probeer de bloemkool in 1 stuk te laten. Rasp de limoen en pers het sap in een klein kommetje.
Meng yoghurt, gemalen chili, komijn, kerrie en knoflookpoeder. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed tot er een mooie gladde saus ontstaat.
Plaats de schoongemaakte bloemkool in de grote kom met de marinade erin. Bedek de gehele bloemkool met de marinade. Heb je geen kom die groot genoeg is? Dan kun je de bloemkool ook prima in een diep (soep) bord plaatsen.
Giet de overgebleven marinade in de binnenkant van de bloemkool.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan de ovenschaal en plaats de gemarineerde bloemkool in het midden van de ovenschaal.
Plaats de ovenschaal met de hele bloemkool in de voorverwarmde oven. Bak de hele bloemkool in 30 tot 40 minuten goudbruin. De marinade zal een heerlijke korst vormen aan de buitenkant van de bloemkool.
Haal de hele bloemkool na 30 - 40 minuten uit de oven en laat een beetje afkoelen voordat je deze gaat serveren. Snijd de bloemkool in partjes, lekker voor bij een stukje vis of vlees. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.