Geroosterde hele bloemkool
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Geroosterde hele bloemkool vegetarisch

Op zoek naar een leuk bijgerecht? Maak dan deze geroosterde hele bloemkool, recept voor 4 personen. Klaar in minder dan een uurtje.

55 minuten
4 personen
Geroosterde hele bloemkool ingrediënten

Recept geroosterde hele bloemkool

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 04-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
55 minuten

De marinade voorbereiden – 10 minuten

Was de bloemkool, haal de groene bladeren eraf en snijd de bloemkool steel eraf. Probeer de bloemkool in 1 stuk te laten. Rasp de limoen en pers het sap in een klein kommetje.

Meng yoghurt, gemalen chili, komijn, kerrie en knoflookpoeder. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed tot er een mooie gladde saus ontstaat.

Plaats de schoongemaakte bloemkool in de grote kom met de marinade erin. Bedek de gehele bloemkool met de marinade. Heb je geen kom die groot genoeg is? Dan kun je de bloemkool ook prima in een diep (soep) bord plaatsen.

Giet de overgebleven marinade in de binnenkant van de bloemkool. 

Geroosterde hele bloemkool
Geroosterde hele bloemkool

De hele bloemkool roosteren – 45 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan de ovenschaal en plaats de gemarineerde bloemkool in het midden van de ovenschaal.

Plaats de ovenschaal met de hele bloemkool in de voorverwarmde oven. Bak de hele bloemkool in 30 tot 40 minuten goudbruin. De marinade zal een heerlijke korst vormen aan de buitenkant van de bloemkool.

Haal de hele bloemkool na 30 - 40 minuten uit de oven en laat een beetje afkoelen voordat je deze gaat serveren. Snijd de bloemkool in partjes, lekker voor bij een stukje vis of vlees. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
161.01 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.88 g
9.06 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.77 g
2.38 g
Eiwitten
8.24 g
Vezels
5.24 g
Natrium
421.14 mg
Mineralen
Ijzer
1.54 mg
Calcium
162.24 mg
Magnesium
31.86 mg
Kalium
31.86 mg
Fosfor
150.43 mg
Koper
0.08 mg
Zink
1.18 mg
Jodium
14.61 µg
Selenium
1.07 µg
Vitamines
Vitamine C
169.07 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.1 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.3 mg
Vitamine B6
0.47 mg
Vitamine B12
0.34 µg
Foliumzuur
90.18 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.87 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Geroosterde hele bloemkool"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.