Op zoek naar een leuk bijgerecht? Maak dan deze geroosterde hele bloemkool, recept voor 4 personen. Klaar in minder dan een uurtje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 04-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de bloemkool, haal de groene bladeren eraf en snijd de bloemkool steel eraf. Probeer de bloemkool in 1 stuk te laten. Rasp de limoen en pers het sap in een klein kommetje.
Meng yoghurt, gemalen chili, komijn, kerrie en knoflookpoeder. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed tot er een mooie gladde saus ontstaat.
Plaats de schoongemaakte bloemkool in de grote kom met de marinade erin. Bedek de gehele bloemkool met de marinade. Heb je geen kom die groot genoeg is? Dan kun je de bloemkool ook prima in een diep (soep) bord plaatsen.
Giet de overgebleven marinade in de binnenkant van de bloemkool.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan de ovenschaal en plaats de gemarineerde bloemkool in het midden van de ovenschaal.
Plaats de ovenschaal met de hele bloemkool in de voorverwarmde oven. Bak de hele bloemkool in 30 tot 40 minuten goudbruin. De marinade zal een heerlijke korst vormen aan de buitenkant van de bloemkool.
Haal de hele bloemkool na 30 - 40 minuten uit de oven en laat een beetje afkoelen voordat je deze gaat serveren. Snijd de bloemkool in partjes, lekker voor bij een stukje vis of vlees. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.