Door het gebruik van natuurlijk zoete bananen en honing hoef je voor dit recept geen geraffineerde suiker toe te voegen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bananenbrood-zonder-suiker
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Meng de natte ingrediënten samen in een middelgrote kom; honing, zonnebloemolie, eieren en geprakte bananen.
Hak de walnoten grof en meng deze in een aparte kom met de bloem, kaneelpoeder, zout, bakpoeder en baksoda. Meng dan de natte ingrediënten langzaam bij de droge ingrediënten.
Schil de appel en snijd deze vervolgens in fijne blokjes, oftewel brunoise en voeg als laatste de appelblokjes toe.
Vet het cakeblik in met (geklaarde) boter en voeg dan het beslag toe. Als je een minder hoog brood wilt, kun je het beslag verdelen over 2 cakeblikken.
Bak het bananenbrood dan mooi goudbruin in ongeveer een uur, afhankelijk van je oven. Je kunt met een houten prikker controleren of het brood gaar is.
Plaats het brood op een afkoelrek en laat het afkoelen tot kamertemperatuur voor je het gaat aansnijden. Geniet ervan!
Tip: Bananenbrood is super lekker met bijvoorbeeld een laagje pindakaas erop.
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.