Bananenbrood zonder suiker

(19)

Door het gebruik van natuurlijk zoete bananen en honing hoef je voor dit recept geen geraffineerde suiker toe te voegen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-05-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-07-2023

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt
Bananenbrood zonder suiker

Ingrediënten


  • 3 rijpe bananen
  • 300 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 5 gram baksoda
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 appel
  • 100 ml honing
  • 100 gram walnoten
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • (geklaarde) boter om in te vetten
Bananenbrood zonder suiker Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • cakevorm
  • middelgrote kom
  • grote kom
  • houten spatel
  • oven
  • siliconen kwast
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • houten prikker
  • afkoelrek

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bananenbrood-zonder-suiker


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Meng de natte ingrediënten samen in een middelgrote kom; honing, zonnebloemolie, eieren en geprakte bananen.

Hak de walnoten grof en meng deze in een aparte kom met de bloem, kaneelpoeder, zout, bakpoeder en baksoda. Meng dan de natte ingrediënten langzaam bij de droge ingrediënten.

Schil de appel en snijd deze vervolgens in fijne blokjes, oftewel brunoise en voeg als laatste de appelblokjes toe. 

Bananenbrood zonder suiker
Bananenbrood zonder suiker

Het bananenbrood zonder suiker afbakken -- 1 uur en 5 minuten

Vet het cakeblik in met (geklaarde) boter en voeg dan het beslag toe. Als je een minder hoog brood wilt, kun je het beslag verdelen over 2 cakeblikken.

Bak het bananenbrood dan mooi goudbruin in ongeveer een uur, afhankelijk van je oven. Je kunt met een houten prikker controleren of het brood gaar is.

Plaats het brood op een afkoelrek en laat het afkoelen tot kamertemperatuur voor je het gaat aansnijden. Geniet ervan! 

Tip: Bananenbrood is super lekker met bijvoorbeeld een laagje pindakaas erop.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-05-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-07-2023


Waardeer dit recept!
19 stemmen

0 reacties op Bananenbrood zonder suiker

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.