Zelf pitabroodjes maken is simpel, goedkoop en geeft dat beetje extra aan je gerecht. Pita's zijn lekker om te vullen met bijvoorbeeld shoarma of serveer bij je favoriete Griekse gerechten.
Zelfgemaakte pitabroodjes zijn heerlijk luchtig, smaakvol en warm het allerlekkerste. Je kunt ze vullen met je favoriete ingrediënten, zoals shoarma of falafel.
Ze zijn al te maken met weinig ingrediënten en zijn niet moeilijk om te maken. In de oven zullen ze flink omhoog komen en vervolgens weer inzakken, dit maakt ze ideaal om te vullen. Tip: bekijk al onze recepten met pitabrood.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-05-2025
Zorg ervoor dat het water iets warmer is dan lauwwarm, maar niet heet.
Meng het water samen met de droge gist en suiker. Dit zal de gist activeren, laat 5 tot 10 minuten staan of totdat het mengsel flink wat schuim heeft.
Meng bloem, zout en olijfolie in de kom van de keukenmachine.
Giet voorzichtig het gistmengsel in de kom en kneed het deeg minstens 5 minuten lang op middelmatige snelheid, of totdat er een deegbal ontstaat.
Haal de deegbal uit de kom van de keukenmachine en verdeel een beetje olijfolie in de kom.
Plaats de deegbal dan terug in de kom en dek af met een vochtige en schone keukendoek. Laat het deeg tenminste een uur staan om te verdubbelen in grootte.
Bestuif je werkblad licht met bloem en verdeel de grote deegbal in 6 evenredige ballen van 15 tot 20 cm grote balletjes.
Laat onafgedekt tenminste 15 minuten lang rusten.
Rol de deegballen een beetje platter. Verhit in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 230 graden Celsius.
Plaats de pita's op de ovensteen of bakplaat tot dat ze inzakken.
Dit duurt meestal een minuut of 3, blijf dus bij de oven staan om te controleren of het goed gaat.
Draai de pitabroodjes na 3 minuten een keer om, en bak de andere kant 3 tot 4 minuten lang. Geniet van je zelfgemaakte pitabroodjes!
Hoe lang kun je pitabroodjes bewaren?
Je kunt zelfgemaakte pitabroodjes tot wel 3 dagen bewaren. Je kunt ze eventueel ook tot wel 3 maanden invriezen, pak ze dan goed in met huishoudfolie en een hersluitbare zak om te voorkomen dat ze vochtig worden.
Je kunt ze dan weer vers maken door ze te besprenkelen met een klein beetje water en vervolgens enkele minuten bakken in de oven.
Welke bloem voor het maken van pitabroodjes?
Je kunt voor het maken van pitabroodjes patentbloem of tarwebloem gebruiken. Je kunt eventueel ook bloem voor witbrood gebruiken, maar dat is niet per se noodzakelijk.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
58.33 | gram | bloem | gluten | 212.33 | 40.72 g | 0.88 g | 0.88 g | 0.12 g | 6.65 g | 1.63 g | 1.17 mg | 0.58 mg | 11.67 mg | 11.67 mg | 105.00 mg | 58.33 mg | 0.18 mg | 0.64 mg | - | - | - | - | - | 0.07 mg | 0.06 mg | 0.16 mg | - | 20.42 µg | - | - | - |
39.17 | ml | warm water | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.17 | theelepel | zout | - | - | - | - | - | - | - | 400.00 mg | - | 0.10 mg | 2.90 mg | 0.05 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.33 | theelepeltjes | droge gist | 9.47 | 0.81 g | 0.81 g | 0.10 g | 0.01 g | 1.12 g | 0.42 g | 1.63 mg | 0.09 mg | 1.17 mg | 3.73 mg | 32.67 mg | 2.80 mg | 0.08 mg | 0.19 mg | - | - | - | - | - | 0.28 mg | 0.47 mg | 0.10 mg | - | 67.67 µg | - | - | - | |
0.17 | theelepel | suiker | 3.35 | 0.83 g | 0.83 g | - | - | - | - | - | - | - | 0.02 mg | 0.03 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.33 | eetlepel | olijfolie | 32.38 | 0.01 g | - | 3.66 g | 0.53 g | - | - | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
257.53 | 42.35 g | 2.51 g | 4.63 g | 0.66 g | 7.77 g | 2.05 g | 402.84 mg | 0.68 mg | 12.93 mg | 18.32 mg | 137.75 mg | 61.13 mg | 0.25 mg | 0.83 mg | - | - | - | - | - | 0.35 mg | 0.53 mg | 0.27 mg | - | 88.08 µg | - | - | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!