Zelf pitabroodjes maken
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf pitabroodjes maken veganistisch

Zelf pitabroodjes maken is simpel, goedkoop en geeft dat beetje extra aan je gerecht. Pita's zijn lekker om te vullen met bijvoorbeeld shoarma of serveer bij je favoriete Griekse gerechten.

45 minuten
6 personen
Zelf pitabroodjes maken ingrediënten

Recept zelf pitabroodjes maken

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 07-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Zorg ervoor dat het water iets warmer is dan lauwwarm, maar niet heet. Meng het water samen met de droge gist en suiker. Dit zal de gist activeren, laat 5 tot 10 minuten staan of totdat het mengsel flink wat schuim heeft. 

Meng bloem, zout en olijfolie in de kom van de keukenmachine. Giet voorzichtig het gistmengsel in de kom en kneed het deeg minstens 5 minuten lang op middelmatige snelheid, of totdat er een deegbal ontstaat. 

Haal de deegbal uit de kom van de keukenmachine en verdeel een beetje olijfolie in de kom. Plaats de deegbal dan terug in de kom en dek af met een vochtige en schone keukendoek. Laat het deeg tenminste een uur staan om te verdubbelen in grootte. 

Zelf pitabroodjes maken
Zelf pitabroodjes maken

De pitabroodjes afbakken – 30 minuten

Bestuif je werkblad licht met bloem en verdeel de grote deegbal in 6 evenredige ballen van 15 tot 20 cm grote balletjes. Laat onafgedekt tenminste 15 minuten lang rusten. 

Rol de deegballen een beetje platter. Verhit in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 230 graden Celsius. 

Plaats de pita's op de ovensteen of bakplaat tot dat ze inzakken. Dit duurt meestal een minuut of 3, blijf dus bij de oven staan om te controleren of het goed gaat. Draai de pitabroodjes na 3 minuten een keer om, en bak de andere kant 3 tot 4 minuten lang. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
266.36 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
42.36 g
2.51 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.63 g
0.81 g
Eiwitten
7.77 g
Vezels
2.05 g
Natrium
402.85 mg
Mineralen
Ijzer
0.68 mg
Calcium
12.93 mg
Magnesium
18.32 mg
Kalium
18.32 mg
Fosfor
61.13 mg
Koper
0.25 mg
Zink
0.83 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.35 mg
Vitamine B2
0.53 mg
Vitamine B6
0.27 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
88.08 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf pitabroodjes maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.