Zelf pitabroodjes maken is simpel, goedkoop en geeft dat beetje extra aan je gerecht. Recept voor 8 pitabroodjes, klaar in 45 minuten + wachttijd.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-pitabroodjes-maken
Vermeng bloem, zout en olijfolie in de kom van de keukenmachine. Giet voorzichtig het gistmengsel in de kom en kneed het deeg minstens 5 minuten lang op middelmatige snelheid, of totdat er een deegbal ontstaat.
Haal de deegbal uit de kom van de keukenmachine en verdeel een beetje olijfolie in de kom. Plaats de deegbal dan terug in de kom en dek af met een vochtige en schone keukendoek. Laat het deeg tenminste een uur staan om te verdubbelen in grootte.
Zelf pitabroodjes maken
Plaats de pita's op de ovensteen of bakplaat tot dat ze inzakken. Dit duurt meestal een minuut of 3, blijf dus bij de oven staan om te controleren of het goed gaat. Flip de pitabroodjes na 3 minuten een keer om, en bak de andere kant 3 tot 4 minuten lang. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.