Ohmydish.nl


Zelf pitabroodjes maken

Zelf pitabroodjes maken is simpel, goedkoop en geeft dat beetje extra aan je gerecht. Recept voor 8 pitabroodjes, klaar in 45 minuten + wachttijd.

Zelf pitabroodjes maken
45 minuten 8 personen Lunch
Zelf pitabroodjes maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 350 gram bloem
  • 235 ml warm water
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
Zelf pitabroodjes maken ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenmachine met deeghaak, of kneed het deeg met de hand
  • Oven + ovensteen
    • Gebruik een bakplaat als je geen ovensteen hebt
  • Keukendoek

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 8 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-pitabroodjes-maken


Voorbereiding -- 15 minuten + wachttijd

Zorg ervoor dat het water iets warmer is dan lauwwarm, maar niet heet. Meng het water samen met de droge gist en suiker. Dit zal de gist activeren, laat 5 tot 10 minuten staan of totdat het mengsel flink wat schuim heeft.

Vermeng bloem, zout en olijfolie in de kom van de keukenmachine. Giet voorzichtig het gistmengsel in de kom en kneed het deeg minstens 5 minuten lang op middelmatige snelheid, of totdat er een deegbal ontstaat.

Haal de deegbal uit de kom van de keukenmachine en verdeel een beetje olijfolie in de kom. Plaats de deegbal dan terug in de kom en dek af met een vochtige en schone keukendoek. Laat het deeg tenminste een uur staan om te verdubbelen in grootte.

Zelf pitabroodjes maken Zelf pitabroodjes maken

De pitabroodjes afbakken -- 30 minuten

Bestuif je werkblad licht met bloem en verdeel de grote deegbal in 6 evenredige ballen van 15 tot 20 cm grote balletjes. Laat onafgedekt 15 minuten lang rusten. Rol de deegballen een beetje platter. Verhit in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 230 graden Celsius.

Plaats de pita's op de ovensteen of bakplaat tot dat ze inzakken. Dit duurt meestal een minuut of 3, blijf dus bij de oven staan om te controleren of het goed gaat. Flip de pitabroodjes na 3 minuten een keer om, en bak de andere kant 3 tot 4 minuten lang. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Garnalenkroketjes
Volgend recept →
Zelf loempia's maken

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.