Zelf pitabroodjes maken

(17)

Zelf pitabroodjes maken is simpel, goedkoop en geeft dat beetje extra aan je gerecht. Pita's zijn lekker om te vullen met bijvoorbeeld shoarma of serveer bij je favoriete Griekse gerechten. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Zelf pitabroodjes maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 350 gram bloem
  • 235 ml warm water
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
Zelf pitabroodjes maken Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenmachine met deeghaak, of kneed het deeg met de hand
  • Oven + ovensteen
    • Gebruik een bakplaat als je geen ovensteen hebt
  • Keukendoek

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-pitabroodjes-maken


Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Zorg ervoor dat het water iets warmer is dan lauwwarm, maar niet heet. Meng het water samen met de droge gist en suiker. Dit zal de gist activeren, laat 5 tot 10 minuten staan of totdat het mengsel flink wat schuim heeft. 

Meng bloem, zout en olijfolie in de kom van de keukenmachine. Giet voorzichtig het gistmengsel in de kom en kneed het deeg minstens 5 minuten lang op middelmatige snelheid, of totdat er een deegbal ontstaat. 

Haal de deegbal uit de kom van de keukenmachine en verdeel een beetje olijfolie in de kom. Plaats de deegbal dan terug in de kom en dek af met een vochtige en schone keukendoek. Laat het deeg tenminste een uur staan om te verdubbelen in grootte. 

Zelf pitabroodjes maken
Zelf pitabroodjes maken

De pitabroodjes afbakken – 30 minuten

Bestuif je werkblad licht met bloem en verdeel de grote deegbal in 6 evenredige ballen van 15 tot 20 cm grote balletjes. Laat onafgedekt tenminste 15 minuten lang rusten. 

Rol de deegballen een beetje platter. Verhit in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 230 graden Celsius. 

Plaats de pita's op de ovensteen of bakplaat tot dat ze inzakken. Dit duurt meestal een minuut of 3, blijf dus bij de oven staan om te controleren of het goed gaat. Draai de pitabroodjes na 3 minuten een keer om, en bak de andere kant 3 tot 4 minuten lang. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
17 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.