De beste manier om tofu te eten, is om deze te marineren. Deze gemarineerde tofu is gegrild tot perfectie en geserveerd met sesamzaadjes en bosui!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerde-tofu
De voorbereiding voor deze tofu is erg makkelijk. Als je niet alle ingrediënten kunt vinden in de supermarkt, is de toko een goede optie! Voor de marinade meng je simpelweg de sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, mirin, geraspte gember en sambal.
Meng alles goed samen en zet opzij. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de tofu blok vervolgens in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Droog elke plak opnieuw met keukenpapier.
Leg de tofu vervolgens voorzichtig in de marinade. Zorg dat alle plakken bedekt zijn met de marinade, dek af met huishoudfolie en zet de tofu dan minimaal 15 minuten in de koelkast. Je kunt de tofu ook de hele nacht laten marineren, hoe langer je dit doet hoe meer smaak de tofu zal hebben.
Snijd de bosui in dunne ringen en zet opzij.
Haal de tofu uit de koelkast en verhit de grillpan op middelhoog vuur. Zet de afzuigkap aan en voeg een eetlepel sesamolie toe aan de pan. Zodra de olie heet is bak je de tofu enkele minuten aan beide kanten, tot het grill-patroon zichtbaar is.
Haal uit de pan en serveer eventueel met een beetje van de marinade, sesamzaadjes en bosuien. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.