Heb jij je altijd al afgevraagd hoe je Remy's ratatouille uit de animatiefilm kunt namaken? Wij hebben een recept en het is zelfs best makkelijk!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Dit is geen officiële ratatouille, het is de ratatouille die Remy maakte in de gelijknamige animatie film. Dit gerecht is officieel een confit byaldi, maar het leek ons leuk het gerecht van de film na te maken.
Je kunt ook een lichtere soort courgette gebruiken, zoals bijvoorbeeld de Turkse courgette die in het recept gebruiken.
Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze door de helft. Leg de paprika's met de snijkant naar beneden op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Rooster de paprika's in de oven voor ongeveer 30 minuten. Zodra de paprika's donker beginnen te kleuren, laat je ze afkoelen tot je ze vast kunt houden met je handen.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen. Snijd de ui en 3 van de knoflooktenen grof, het maakt niet uit hoe je deze snijd omdat deze gepureerd zullen worden. Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten aan.
Voeg de tomaten uit blik, 3 takjes tijm en alle peterselie toe. Laat het ongeveer 15 minuten zachtjes garen op laag vuur. Verwijder het vel van de paprika's en snijd deze in kleine stukken.
Voeg deze toe aan de bakpan en gaar nog ongeveer 5 minuten langer. Verwijder de peterselie en takjes tijm uit de saus. Pureer tot een gladde saus met een staafmixer of blender en breng de saus op smaak met peper en zout.
Verdeel de saus over de bodem van een ovenschaal.
De groenten moeten erg dun gesneden worden, dus het beste kun je hiervoor een mandoline, snijmachine of een food processor met het juiste snijblad gebruiken.
Snijd de aubergine, 2 soorten courgette en tomaten in precies dezelfde dikte. Snijd het overgebleven knoflookteentje fijn en rits de tijm van de takjes. Voeg hier wat olijfolie aan toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de dunne plakjes groenten om en om over de saus. Laat niet teveel ruimte tussen alle plakjes. Verdeel het knoflook en tijm mengsel over de groenten. Snijd een stuk bakpapier precies in de grootte van de ovenschaal en plaats dit op de groenten.
Verwarm de oven opnieuw, dit keer tot 140 graden Celsius. Bak de ratatouille in ongeveer een uur, controleer dan of de groenten zacht genoeg zijn geworden. Als je wat meer kleur wilt, kun je de groenten nog even bakken in de oven zonder het bakpapier.
Voor Remy's presentatie, stapel de groenten tegen elkaar aan. Voeg een beetje balsamico azijn toe aan de tomaten en paprika saus om het een beetje donkerder en dunner te maken.
Schenk een beetje saus rondom en garneer met een tijm takje of bieslook. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.