Ohmydish.nl


Remy's ratatouille

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe je Remy's ratatouille uit de animatiefilm kunt namaken? Wij hebben een recept en het is zelfs best makkelijk!

Remy's ratatouille
2 uur 4 personen Bijgerechten
Remy's ratatouille

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele courgette
  • 3 Roma tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1/2e gele paprika
  • 1 blik tomaten (400 gram)
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 takjes peterselie
  • 5 takjes tijm
  • 1 grote ui
  • 4 knoflooktenen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • balsamico azijn
Remy's ratatouille ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • blender of staafmixer
  • grote bakpan
  • ovenschaal
  • mandoline, snijmachine of food processor om dunne schijfjes mee te snijden
  • kleine kom
  • bakpapier

Bereiden

2 uur 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/remys-ratatouille


Voorbereiding -- 45 minuten

Dit is geen officiële ratatouille, het is de ratatouille die Remy maakte in de gelijknamige animatie film. Dit gerecht is officieel een confit byaldi, maar het leek ons leuk het gerecht van de film na te maken. Je kunt ook een lichtere soort courgette gebruiken, zoals bijvoorbeeld de Turkse courgette die in het recept gebruiken. Ratatouille film Ratatouille film Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze door de helft. Leg de paprika's met de snijkant naar beneden op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de paprika's in de oven voor ongeveer 30 minuten. Zodra de paprika's donker beginnen te kleuren, laat je ze afkoelen tot je ze vast kunt houden met je handen. Pel ondertussen de ui en knoflooktenen. Snijd de ui en 3 van de knoflooktenen grof, het maakt niet uit hoe je deze snijd omdat deze gepureerd zullen worden. Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten aan. Voeg de tomaten uit blik, 3 takjes tijm en alle peterselie toe. Laat het ongeveer 15 minuten zachtjes garen op laag vuur. Verwijder het vel van de paprika's en snijd deze in kleine stukken. Voeg deze toe aan de bakpan en gaar nog ongeveer 5 minuten langer. Verwijder de peterselie en takjes tijm uit de saus. Pureer tot een gladde saus met een staafmixer of blender en breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel de saus over de bodem van een ovenschaal. Remy's ratatouille Remy's ratatouille

Remy's Ratatouille afmaken -- 75 minuten

De groenten moeten erg dun gesneden worden, dus het beste kun je hiervoor een mandoline, snijmachine of een food processor met het juiste snijblad gebruiken.  Snijd de aubergine, 2 soorten courgette en tomaten in precies dezelfde dikte. Snijd het overgebleven knoflookteentje fijn en rits de tijm van de takjes. Voeg hier wat olijfolie aan toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de dunne plakjes groenten om en om over de saus. Laat niet teveel ruimte tussen alle plakjes. Verdeel het knoflook en tijm mengsel over de groenten. Snijd een stuk bakpapier precies in de grootte van de ovenschaal en plaats dit op de groenten. Verwarm de oven opnieuw, dit keer tot 140 graden. Bak de ratatouille in ongeveer een uur, controleer dan of de groenten zacht genoeg zijn geworden. Als je wat meer kleur wilt, kun je de groenten nog even bakken in de oven zonder het bakpapier. Voor Remy's presentatie, stapel de groenten tegen elkaar aan. Voeg een beetje balsamico azijn toe aan de tomaten en paprika saus om het een beetje donkerder en dunner te maken. Schenk een beetje saus rondom en garneer met een tijm takje of bieslook. Smakelijk! Remy's ratatouille Remy's ratatouille

Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
Volgend recept →
Aardbeien basilicumtaart

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.