Vegetarische pittige kool masala

(12)

Een lekkere vegetarische pittige kool masala die je bij rijst, roti en naan brood kunt serveren. Recept voor 4 personen, klaar in een kwartiertje.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-07-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Vegetarische pittige kool masala

Ingrediënten


  • 1 Chinese kool
  • 3 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel zout
  • Zonnebloemolie
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel zwarte mosterdzaadjes
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel kurkumapoeder
Vegetarische pittige kool masala Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote bakpan + deksel
  • Rasp

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-pittige-kool-masala


Voorbereiding -- 5 minuten

Begin met het maken van de kruidenmix, bepaal zelf hoe pittig je het wil maken. Snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk en rasp 3 cm verse gember.

Meng daar de komijn, zwarte mosterdzaadjes, komijnpoeder, zout, chilipoeder doorheen. Was de Chinese kool en snijd in kleine(re) stukken. 

Vegetarische pittige kool masala
Vegetarische pittige kool masala

De vegetarische pittige kool masala afmaken -- 10 minuten

Verhit zonnebloemolie in de grote bakpan. Voeg de kruidenmix toe en bak 1 - 2 minuten lang in de pan. Je zult merken dat de mosterdzaadjes open gaan springen.

Voeg de gesneden Chinese kool toe zodra de knoflook bruin is en roer goed door. Plaats de deksel op de grote bakpan en voeg na 2 minuten de garam masala toe.

Meng alles goed samen en bak 5 minuten lang met de deksel op de pan. Bak de vegetarische pittige kool masala enkele minuten tot de kool zacht is geworden.

Deze vegetarische pittige kool masala is heerlijk bij rijst, naan brood of roti. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-07-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Vegetarische pittige kool masala

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.