Vegetarische pittige kool masala
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vegetarische pittige kool masala veganistisch

Een lekkere vegetarische pittige kool masala die je bij rijst, roti en naan brood kunt serveren. Recept voor 4 personen, klaar in een kwartiertje.

15 minuten
4 personen
Vegetarische pittige kool masala ingrediënten
Recept vegetarische pittige kool masala

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Begin met het maken van de kruidenmix, bepaal zelf hoe pittig je het wil maken. Snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk en rasp 3 cm verse gember.

Meng daar de komijn, zwarte mosterdzaadjes, komijnpoeder, zout, chilipoeder doorheen. Was de Chinese kool en snijd in kleine(re) stukken. 

Vegetarische pittige kool masala
Vegetarische pittige kool masala

De vegetarische pittige kool masala afmaken – 10 minuten

Verhit zonnebloemolie in de grote bakpan. Voeg de kruidenmix toe en bak 1 - 2 minuten lang in de pan. Je zult merken dat de mosterdzaadjes open gaan springen.

Voeg de gesneden Chinese kool toe zodra de knoflook bruin is en roer goed door. Plaats de deksel op de grote bakpan en voeg na 2 minuten de garam masala toe.

Meng alles goed samen en bak 5 minuten lang met de deksel op de pan. Bak de vegetarische pittige kool masala enkele minuten tot de kool zacht is geworden.

Deze vegetarische pittige kool masala is heerlijk bij rijst, naan brood of roti. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
99.66 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.92 g
0.16 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.15 g
0.71 g
Eiwitten
3.2 g
Vezels
4.74 g
Natrium
1741.54 mg
Mineralen
Ijzer
2.82 mg
Calcium
109.19 mg
Magnesium
43.94 mg
Kalium
43.94 mg
Fosfor
62.18 mg
Koper
0.19 mg
Zink
0.69 mg
Jodium
0.23 µg
Selenium
0.65 µg
Vitamines
Vitamine C
47.8 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
4.61 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
67.11 µg
Vitamine E
0.21 mg
Vitamine K
0.72 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vegetarische pittige kool masala"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.