Knoflookbrood met kruiden

(48)

Dit knoflookbrood met kruiden en kaas is extra lekker door de knapperige buitenkant. Serveer dit breekbrood bijvoorbeeld tijdens het borrelen. Laat een reactie achter

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Knoflookbrood met kruiden

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 ml lauwwarm water
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 2 eetlepels suiker
  • 350 gram bloem
  • 1 eetlepel olijfolie + extra
  • 4 grote knoflooktenen
  • paar takjes peterselie
  • paar takjes tijm
  • paar takjes rozemarijn
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout naar smaak
Knoflookbrood met kruiden Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • maatbeker
  • vork
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • grote kom
  • huishoudfolie
  • springvorm bekleed met bakpapier

Bereiding


Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/knoflookbrood-met-kruiden


Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Zorg ervoor dat het water lauwwarm is, het mag niet te warm zijn omdat het de werking van de gist tegen zal gaan. Meng gist en suiker met het lauwwarme water en wacht ongeveer 10 minuten, of tot het gaat schuimen.

Meng bloem met een eetlepel olijfolie en kneed er dan ook langzaam het gistmengsel bij. Blijf kneden tot er een deegbal is ontstaan. Besprenkel een beetje olijfolie in een grote kom en leg hier de deegbal in.

Dek deze af en laat ongeveer een uur rijzen, tot deze is verdubbeld. Bekleed ondertussen de springvorm met bakpapier. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Knoflookbrood met kruiden
Knoflookbrood met kruiden

Knoflookbrood met kruiden afmaken – 45 minuten

Haal de kruiden van de stengels af en hak de peterselie en rozemarijn fijn. Meng een flinke scheut olijfolie met geraspte kaas, fijngesneden knoflook, zout naar smaak en de kruiden in een grote kom.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen en haal deze door het olie en kruiden mengsel. Zorg dat het goed bedekt is en plaats in een rondje tegen elkaar aan in de springvorm.

Laat het brood nog even narijzen terwijl de oven verwarmt. Bak het brood dan in een half uur mooi goudbruin. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
48 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.