Meiknol partjes in mosterd uit de oven is een heerlijk bijgerecht dat goed combineert met bijvoorbeeld gehaktballen. Recept voor 2 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-06-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.
Was de meiknollen voorzichtig onder koud stromend water en snijd dan in partjes. De makkelijkste manier is om deze eerst doormidden te snijden en daarna nogmaals doormidden.
Vermeng mosterd, (gedroogde) dragon, witte wijnazijn en olie met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Wrijf de meiknol partjes in met het mosterdmengsel, je kunt hiervoor het beste je handen gebruiken.
Leg de meiknol partjes op de bakplaat met bakpapier en plaats deze in de voorverwarmde oven.
Bak de meiknol partjes 20 minuten lang. Prik er na het bakken met een vork in om te zien of ze gaar zijn. Gaat de vork er makkelijk in? Dan zijn ze gaar, anders kun je ze nog eens extra 5 minuten bakken. Controleer dan opnieuw.
Dit bijgerecht is erg lekker met bijvoorbeeld gehaktballen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.