Ohmydish.nl


Vegetarische macaronisalade

Serveer deze vegetarische macaronisalade bij een barbecue op een hete zomerdag. Recept voor 6 personen, klaar in een kwartiertje.

Vegetarische macaronisalade
15 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Vegetarische macaronisalade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram volkoren macaroni
  • 8 middelgrote rijpe tomaten
  • Flinke handvol pitloze zwarte en groene olijven
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
Vegetarische macaronisalade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Snijplank en koksmes
  • Grote kom

Bereiden

15 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-macaronisalade


Voorbereiding -- 10 minuten

Kook de macaroni al dente in ongeveer 10 minuten tijd. Giet dan de pasta af met behulp van een vergiet en laat de macaroni afkoelen. Snijd ondertussen de zwarte en groene olijven doormidden, en de rijpe tomaten in partjes.

Vegetarische koude macaronisalade Vegetarische koude macaronisalade

De vegetarische macaronisalade afmaken -- 5 minuten

Meng de lauwwarme macaroni samen met de gehalveerde olijven en tomaten in een grote kom. Verkruimel geitenkaas over de macaronisalade. Breng op smaak met peper en zout, en besprenkel met olijfolie.

Je kunt de macaronisalade mits goed afgedekt met huishoudfolie tot maximaal 2 dagen lang in de koelkast bewaren.

Een heerlijk, snelle en simpele vegetarische macaronisalade die erg lekker is om te serveren bij een barbecue! Eet smakelijk.


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.