Een Frans recept voor aardappelgratin, lekker om eens een keer wat anders met aardappelen te doen. Recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met boter en pers / wrijf knoflook over de bodem heen om extra smaak aan het gerecht te geven.
Schil en was de vastkokende aardappelen. Je kunt een foodprocessor of mandoline gebruiken om mooie, evenredige aardappelplakjes te snijden. Verdeel de aardappelplakjes over de ovenschaal en probeer de bovenste laag zo vlak mogelijk te houden.
Meng een ei en slagroom samen in een kom en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het mengsel over de aardappelplakjes en maak af door de bovenkant te bedekken met geraspte kaas.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 35 minuten lang, of tot goudbruin met een krokante kaaslaag bovenop.
Je kunt controleren of de aardappelgratin gaar is door er met een vork of houten spies in te prikken. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.