Aardappelgratin

(13)

Een Frans recept voor aardappelgratin, lekker om eens een keer wat anders met aardappelen te doen. Recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Aardappelgratin

Ingrediënten


  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • Boter om mee in te vetten
  • 300 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 200 gram geraspte jonge kaas
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Foodprocessor of mandoline
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kom

Aardappelgratin Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelgratin


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met boter en pers / wrijf knoflook over de bodem heen om extra smaak aan het gerecht te geven. 

Schil en was de vastkokende aardappelen. Je kunt een foodprocessor of mandoline gebruiken om mooie, evenredige aardappelplakjes te snijden. Verdeel de aardappelplakjes over de ovenschaal en probeer de bovenste laag zo vlak mogelijk te houden. 

Meng een ei en slagroom samen in een kom en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het mengsel over de aardappelplakjes en maak af door de bovenkant te bedekken met geraspte kaas. 

aardappelgratin
Aardappelgratin

De aardappelgratin afmaken – 35 minuten

Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 35 minuten lang, of tot goudbruin met een krokante kaaslaag bovenop. 

Je kunt controleren of de aardappelgratin gaar is door er met een vork of houten spies in te prikken. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Aardappelgratin

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.