Een Frans recept voor aardappelgratin, lekker om eens een keer wat anders met aardappelen te doen. Recept voor 4 personen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelgratin
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met boter en pers / wrijf knoflook over de bodem heen om extra smaak aan het gerecht te geven.
Schil en was de vastkokende aardappelen. Je kunt een foodprocessor of mandoline gebruiken om mooie, evenredige aardappelplakjes te snijden. Verdeel de aardappelplakjes over de ovenschaal en probeer de bovenste laag zo vlak mogelijk te houden.
Meng een ei en slagroom samen in een kom en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het mengsel over de aardappelplakjes en maak af door de bovenkant te bedekken met geraspte kaas.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 35 minuten lang, of tot goudbruin met een krokante kaaslaag bovenop.
Je kunt controleren of de aardappelgratin gaar is door er met een vork of houten spies in te prikken. Eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!