Een Frans recept voor aardappelgratin, lekker om eens een keer wat anders met aardappelen te doen. Recept voor 4 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelgratin
Vet een ovenschaal in met boter en pers / wrijf knoflook over de bodem heen om extra smaak aan het gerecht te geven. Schil en was de vastkokende aardappelen. Je kunt een foodprocessor of mandoline gebruiken om mooie, evenredige aardappelplakjes te snijden. Verdeel de aardappelplakjes over de ovenschaal en probeer de bovenste laag zo vlak mogelijk te houden.
Meng een ei en slagroom samen in een kom en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het mengsel over de aardappelplakjes en maak af door de bovenkant te bedekken met geraspte kaas.
aardappelgratin
Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.