Zelf satékroketten maken is niet moeilijk om te doen en het is super lekker. Deze kroketten met een vulling van kip en satésaus kun je naar eigen smaak aanpassen.
Satékroketten kun je uiteraard in de winkel of snackbar halen, maar zelfgemaakte kroketten zijn zoveel lekkerder omdat je deze naar je eigen smaak kunt aanpassen.
Een beetje pittiger, of juist zeer mild, precies zoals jij de kipkroketten het liefst hebt. Het maken van de vulling is niet moeilijk en het perfect rollen van de kroketten heb je binnen een handomdraai onder de knie.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-07-2024, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-08-2024
Breng een middelgrote pan met water en 2 kippenbouillonblokjes aan de kook.
Kook hierin de kipfilets ongeveer 15 minuten lang tot ze volledig gaar zijn, de exacte tijd is afhankelijk van de diktes van de kipfilets.
Haal de kipfilets uit het water en bewaar de bouillon. Gebruik 2 vorken om de kip in kleine stukjes te verdelen.
Pel de sjalotten en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn.
Verhit 50 gram boter in een middelgrote pan en fruit hierin de sjalot en rode peper tot de sjalot glazig is.
Voeg 60 gram bloem toe en gaar de roux enkele minuten op laag vuur zodat de bloemsmaak weg zal gaan.
Voeg geleidelijk 500 ml van de bouillon waar de kip in is gekookt toe en roer telkens glad met een garde.
Voeg 200 gram pindakaas samen met 4 eetlepels ketjap en de stukjes kip toe.
Laat een blaadje gelatine zacht worden in koud water en voeg dit toe aan de kipvulling.
Laat de kipvulling volledig afkoelen in de koelkast, het liefst een hele nacht.
Zodra de kipvulling volledig is afgekoeld kun je deze makkelijk met je handen vormen tot een kroket.
Verdeel de vulling in ongeveer 16 delen van elk 80 gram. De kroketten zijn dan een mooie maat, niet te groot en ook niet te klein.
Rol de delen over het aanrecht om ze mooi rond en recht te maken.
Plaats 3 diepe borden op het aanrecht, in de eerste een laag bloem, de tweede losgeklopte eieren en paneermeel in de laatste.
Haal de kroketten eerst door de bloem, dan de losgeklopte eieren en als laatste door het paneermeel. Zorg dat ze telkens volledig bedekt zijn.
Herhaal door ze nogmaals door de bloem, ei en paneermeel te halen. Met een dikkere paneerlaag kun je ze namelijk beter frituren zonder dat ze zullen barsten.
Je kunt de kroketten direct frituren of vries ze eerst in. Dit kun je het beste doen door deze los van elkaar op een bord of schaal te leggen.
Zet ze kort in de vriezer en zodra ze een beetje hard beginnen te worden kun je deze verplaatsen naar een zak of bak. Ze zullen dan niet aan elkaar gaan vriezen en je kunt ze dan per stuk uit de vriezer halen om te gaan frituren.
Verhit olie een friteuse of een pan met dikke bodem tot 180 graden Celsius.
Frituur niet teveel kroketten tegelijk, de olie zal dan te snel afkoelen. Frituur de kroketten tot ze mooi goudbruin zijn en verplaats ze dan naar een bord met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Serveer bijvoorbeeld met mayonaise, eet smakelijk!
Hoe lang kan ik zelfgemaakte kroketten bewaren?
Je kunt zelfgemaakte kroketten tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren.
Zijn satékroketten pittig?
Satékroketten zijn doorgaans niet heel erg pittig, maar je kunt net zoveel rode peper of eventueel sambal toevoegen als je zelf wilt.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.