Zuurkoolstamppot met zoete aardappel
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel

Deze zuurkoolstamppot met zoete aardappel is een perfecte doordeweekse maaltijd tijdens een koude winterdag. Heerlijk met knapperige stukjes appel en spekjes voor een extra hartige stamppot.

40 minuten
4 personen

Voor het maken van zuurkoolstamppot met zoete aardappel kun je verschillende soorten zuurkool gebruiken, zoals bijvoorbeeld naturel zuurkool, kruiden zuurkool of wijnzuurkool. Je kunt eventueel ook rode zuurkool gebruiken en je kunt zowel zelfgemaakte zuurkool als gekochte zuurkool gebruiken.

De appel geeft deze zuurkoolstamppot een heerlijke knapperige textuur, maar deze kun je eventueel ook weglaten. Een stamppot van enkel zoete aardappel is erg zacht en slap, hierdoor is het lekkerder om ook nog kruimige aardappels toe te voegen zodat de stamppot stevig zal zijn.

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel ingrediënten

Recept zuurkoolstamppot met zoete aardappel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-01-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 25-01-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Schil de kruimige aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats de aardappel in een grote pan en vul met ruim water en een flinke snuf zout. 

Breng aan de kook en pel ondertussen de uien en snijd deze fijn.

Schil de zoete aardappels en voeg deze na ongeveer 10 minuten toe aan de aardappelen, deze zullen sneller gaar zijn dus voeg ze niet direct aan het begin toe.

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel
Zuurkoolstamppot met zoete aardappel

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel maken – 20 minuten

Giet de zuurkool af en voeg deze toe zodra de aardappelen bijna gaar zijn. Wanneer je deze direct in het begin al toe zult voegen, zal de zuurkool kapot gekookt worden. Verwarm de rookworsten mee in de pan.

Bak de spekjes mooi krokant in een middelgrote bakpan. Bak de fijngesneden uien mee tot ze glazig en zacht zijn geworden.

Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes.

Giet de aardappelen en zuurkool af en gebruik een aardappelstamper om deze grof te stampen. Maak de zuurkoolstamppot smeuïg met een klont boter en een scheut melk.

Voeg de spekjes en de blokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met het zout aangezien de spekjes ook al zout zijn.

Serveer de zuurkoolstamppot met rookworst en mosterd, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik zuurkoolstamppot vooraf maken?

Je kunt zuurkoolstamppot een dag vooraf maken en deze opnieuw opwarmen. De stukjes appel zullen dan minder knapperig zijn, dus deze kun je eventueel ook pas vlak voor het serveren snijden en toevoegen.

Welke zuurkool voor zuurkoolstamppot?

Je kunt verschillende soorten zuurkool gebruiken voor het maken van zuurkoolstampppot, zoals bijvoorbeeld naturel zuurkool, kruiden zuurkool of wijnzuurkool. Je kunt eventueel ook rode zuurkool gebruiken en je kunt zowel zelfgemaakte zuurkool als gekochte zuurkool gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1173.48 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
102.55 g
27.03 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
60.82 g
22.39 g
Eiwitten
41.31 g
Vezels
18.71 g
Natrium
3162.75 mg
Mineralen
Ijzer
5.6 mg
Calcium
219.36 mg
Magnesium
149.47 mg
Kalium
149.47 mg
Fosfor
624.81 mg
Koper
0.93 mg
Zink
4.36 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
7.52 µg
Vitamines
Vitamine C
123.42 mg
Vitamine D
1.18 mg
Vitamine A
26.65 mg
Vitamine B1
0.93 mg
Vitamine B2
0.63 mg
Vitamine B6
2.06 mg
Vitamine B12
1.78 µg
Foliumzuur
74.29 µg
Vitamine E
0.58 mg
Vitamine K
3.36 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zuurkoolstamppot met zoete aardappel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.