Een heerlijke smeuïge koolraappuree met gehaktballen is het perfecte winterse gerecht voor koude dagen. De koolraap heeft een zachte en zoete smaak terwijl de aardappelen deze puree stevig maakt.
Koolraap is een wintergroente die vrij ouderwets is en dat is jammer want je kunt er een heerlijke koolraappuree van maken. Serveer deze makkelijke puree met bijvoorbeeld gehaktballen voor een volledige maaltijd.
De koolraappuree is op smaak gebracht met mosterd, dit combineert ontzettend goed met de zachte zoete smaak van de koolraap. Het zoete van ketjap in de jus geeft de zoetige koolraappuree nog eens extra veel smaak waardoor dit gerecht perfect in balans is.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-01-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook.
Schil de koolrapen en snijd deze in kleine stukken. Kook de koolraap ongeveer 15 minuten in het kokende water.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Voeg de aardappelen toe aan de koolraap en kook het geheel 20 minuten langer.
De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken koolraap en aardappel.
Pel ondertussen de ui en snijd deze fijn. Meng de ui samen met gehakt, 1 ei, 2 theelepels mosterd, peper, zout en een handvol paneermeel.
Meng goed en draai hier gehaktballen van, je kunt deze zo groot of klein maken als je wilt.
Verhit een flinke klont boter in een bakpan en bak hierin de gehaktballen aan alle kanten mooi bruin.
Voeg een scheutje water toe, plaats een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de gehaktballen rustig gaar worden.
Giet de koolraap en aardappelen af zodra deze gaar zijn en maak hier een puree van. Dit kun je met een aardappelstamper doen en wrijf deze door een fijne zeef voor een super gladde puree.
Roer een klont boter, 1 eetlepel mosterd en een scheut melk door de puree om deze smeuïg te maken.
Breng de koolraappuree op smaak met peper en zout.
Zodra de gehaktballen gaar zijn voeg je 6 eetlepels ketjap toe aan het vocht om een jus te maken.
Serveer de koolraappuree met gehaktballen en jus, eet smakelijk!
Wat is koolraap?
Koolraap is een wintergroente die een zachte en zoetige smaak heeft. Een koolraap kun je het beste niet rauw en zelfs niet beetgaar eten, aangezien je hier dan sneller winderig van zal worden. Koolraap wordt ook wel rutabaga genoemd.
Wat is het verschil tussen koolraap en koolrabi?
Een koolraap is een typische wintergroente, terwijl koolrabi juist in het voorjaar verkrijgbaar is. Koolrabi smaakt een beetje zoals de steel van broccoli of bloemkool, koolraap smaakt zacht en zoet.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.