Koffiebroodjes van bladerdeeg - makkelijke koffiebroodjes
😍 2 Geweldig
😋 3 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 1 Matig

Koffiebroodjes van bladerdeeg vegetarisch

Deze koffiebroodjes van bladerdeeg zijn een makkelijke versie van de heerlijke broodjes met een romige en smeuïge vulling van banketbakkersroom en rozijnen.

40 minuten
6 personen

Koffiebroodjes worden doorgaans gemaakt van bladerdeeg waar gist aan is toegevoegd, hierdoor gaan de broodjes rijzen en worden ze mooi groot. Doordat er in standaard bladerdeeg geen gist zit, zullen deze makkelijke koffiebroodjes van bladerdeeg niet zo groot worden.

Het maken van banketbakkersroom is niet moeilijk, maar voor een nog makkelijkere versie van deze koffiebroodjes kun je eventueel ook kant-en-klare pudding gebruiken. Voor de rozijnen kun je eventueel ook een deel vervangen door blanke rozijnen.

Koffiebroodjes van bladerdeeg ingrediënten

Recept koffiebroodjes van bladerdeeg

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept koffiebroodjes van bladerdeeg allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-01-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 11-02-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Banketbakkersroom maken – 10 minuten + wachttijd

Verwarm de melk samen met vanille op laag vuur. Laat de melk niet aan de kook komen.

Meng de eidooier samen met suiker en bloem met een garde tot een glad mengsel.

Voeg een beetje warme melk toe en roer direct glad om klontjes te voorkomen. Voeg dan pas de rest van de melk toe en roer opnieuw glad.

Schenk het mengsel terug in de pan en gaar de banketbakkersroom op laag vuur tot deze dik geworden is.

Blijf roeren om aanbranden en klontjes te voorkomen. Je kunt controleren of deze klaar is door een streep te trekken op een lepel, blijft de streep zichtbaar dan is de banketbakkersroom klaar.

Leg een stuk bakpapier bovenop de banketbakkersroom om te voorkomen dat er een vel op komt. Laat deze vervolgens afkoelen.

Koffiebroodjes van bladerdeeg - makkelijke koffiebroodjes
Koffiebroodjes van bladerdeeg - makkelijke koffiebroodjes

Koffiebroodjes van bladerdeeg maken – 30 minuten

Plaats de rozijnen in een kommetje en schenk er kokend water overheen. Laat dit ongeveer 15 minuten staan.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Plaats het bladerdeeg op het aanrecht en verdeel hier de banketbakkersroom over.

Giet de rozijnen af, zorg dat ze goed uitgelekt zijn, en verdeel de rozijnen over de banketbakkersroom.

Koffiebroodjes van bladerdeeg uitrollen
Koffiebroodjes van bladerdeeg uitrollen

Rol het bladerdeeg strak op en snijd de rol vervolgens in dikke plakken.

Leg de broodjes op de bakplaat bekleed met bakpapier en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de broodjes.

Verwarm een aantal eetlepels abrikozenjam en besmeer de bovenkant van de koffiebroodjes direct na het bakken.

Laat de koffiebroodjes een beetje afkoelen, maar ze zijn het allerlekkerste als ze nog een beetje lauwwarm zijn.

Maak een simpel glazuur door 3 eetlepels poedersuiker samen met een halve eetlepel water te mengen tot een glad papje. Verdeel het glazuur over de koffiebroodjes, geniet ervan!

Tips!

Wat zijn koffiebroodjes?

Koffiebroodjes worden gemaakt van opgerold deeg welke gevuld is met banketbakkersroom en rozijnen. Ze worden afgemaakt met abrikozenjam en een zoet glazuur.

De Franse pains au raisins lijken erop, maar toch zijn deze niet hetzelfde als onze koffiebroodjes. In Nederland wordt er namelijk gebruik gemaakt van bladerdeeg waar gist aan is toegevoegd (gerezen bladerdeeg), terwijl er in de Franse variant meestal een soort brioche-achtig deeg wordt gebruikt. Daarnaast zijn er nog een aantal andere kleine verschillen tussen de Nederlandse en Franse broodjes.

Welk bladerdeeg voor koffiebroodjes?

Voor koffiebroodjes wordt gerezen bladerdeeg gebruikt, dit is bladerdeeg waar gist aan toegevoegd is. Gerezen bladerdeeg is hierdoor een combinatie van bladerdeeg en brooddeeg. Gerezen bladerdeeg kun je vaak kopen bij de groothandel.

Wat vind je hiervan?

6 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
3
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
141.23 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
27.46 g
25.41 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.19 g
0.94 g
Eiwitten
2.26 g
Vezels
0.71 g
Natrium
20.50 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.17 rol vers bladerdeeg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
31.67 ml volle melk melk 19.63 1.36 g 1.36 g 1.08 g 0.66 g 1.17 g - 13.93 mg - 38.00 mg 3.17 mg 50.67 mg 31.35 mg - 0.16 mg - - 0.63 mg 0.03 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.05 mg 0.01 mg 0.13 µg 1.27 µg - - -
0.08 theelepel vanille extract 1.92 0.51 g 0.51 g - - - - 0.06 mg - 0.07 mg 0.02 mg 0.99 mg 0.04 mg - - - - - - - - - - - - - - -
0.17 eidooier ei 11.60 - - 1.07 g 0.27 g 0.54 g - 1.67 mg 0.24 mg 4.67 mg 0.33 mg 4.67 mg 19.67 mg 0.01 mg 0.13 mg - 1.83 µg - 0.17 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.10 mg 0.07 µg 5.33 µg 0.09 mg 0.02 µg -
3.33 gram suiker 13.40 3.30 g 3.30 g - - - - - - - 0.07 mg 0.13 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
2.5 gram bloem gluten 9.10 1.74 g 0.04 g 0.04 g 0.01 g 0.29 g 0.07 g 0.05 mg 0.02 mg 0.50 mg 0.50 mg 4.50 mg 2.50 mg 0.01 mg 0.03 mg - - - - - - - 0.01 mg - 0.88 µg - - -
8.33 gram rozijnen 24.25 5.54 g 5.33 g 0.01 g - 0.21 g 0.45 g 1.67 mg 0.02 mg 2.50 mg 3.33 mg 66.67 mg 9.17 mg 0.01 mg 0.01 mg - - 0.08 mg - - 0.01 mg - 0.01 mg - 0.58 µg - - -
0.5 eetlepel abrikozenjam 30.88 7.50 g 7.38 g - - 0.05 g 0.19 g 3.13 mg 0.13 mg 1.25 mg 1.25 mg 8.13 mg 1.88 mg - 0.01 mg - - - - - - - - - - - - -
0.5 eetlepel poedersuiker 30.45 7.50 g 7.50 g - - - - - 0.01 mg - 0.15 mg 0.38 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.08 eetlepel water - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    141.23 27.46 g 25.41 g 2.19 g 0.94 g 2.26 g 0.71 g 20.50 mg 0.43 mg 46.99 mg 8.82 mg 136.12 mg 64.60 mg 0.04 mg 0.33 mg - 1.83 µg 0.72 mg 0.20 mg 0.03 mg 0.03 mg 0.08 mg 0.13 mg 0.19 µg 8.06 µg 0.09 mg 0.02 µg -
0 reacties op "Koffiebroodjes van bladerdeeg"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.