Een fantastische maar vooral heel simpele pasta burrata met tomatensaus. Vegetarisch gerecht met oven geroosterde tomaten, geroosterde pijnboompitjes en verse basilicum.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 16-07-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 17-10-2024
Haal de burrata alvast uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Rooster de pijnboompitjes in de diepe koekenpan, haal deze na het roosteren uit de pan. Vul de grote pan met water en breng aan de kook, voeg een snufje zout toe.
Snijd 3 teentjes knoflook zo fijn mogelijk en versnipper een halve rode ui.
Kook de spaghetti al dente (beetgaar). Giet de spaghetti af in een vergiet, voeg een scheut olijfolie toe en roer goed door. Dit voorkomt dat de spaghetti aan elkaar gaat plakken. Plaats de deksel op de pan.
Voeg een scheut olijfolie toe aan de diepe koekenpan. Fruit de knoflook en rode ui een aantal minuten aan, tot deze glazig geworden zijn. Voeg nu 150 ml passata toe. Roer met een houten pollepel.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Plet een teentje knoflook, voeg deze toe over de tomaten heen. Besprenkel olijfolie over de tomaten heen en rooster deze ongeveer 5 minuten lang in de oven.
Verwarm de tomatensaus totdat deze begint te pruttelen, voeg dan een klein handvol verse basilicum toe. Voeg nu ook de gekookte spaghetti toe aan de saus. Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
Voeg wat spaghetti met tomatensaus toe op een bord, verdeel daar een beetje geroosterde pijnboompitjes en de oven geroosterde tomaten overheen. Druppel wat balsamico azijn over de geroosterde tomaten heen.
Verdeel ongeveer een halve bol burrata per bord, plaats deze bovenop de pasta. Je zult zien dat de kaas heerlijk over de pasta heen zal smelten. Garneer de pasta burrata met verse basilicumblaadjes. Eet smakelijk!
Wat is burrata?
Een burrata lijkt in het eerste opzicht hetzelfde als mozzarella. Toch zijn er veel verschillen tussen deze kazen. Als je een burrata in je hand houdt dan merk je al direct verschil.
Burrata is veel zachter, dit komt doordat deze kaas gevuld is met room. Deze vulling loopt uit de kaas nadat je deze open snijdt. Burrata is een mozzarella die gevuld is met extra room.
Deze kaas komt uit Puglia (Italië) en heeft een super romige smaak en voegt veel toe qua smaak aan een gerecht.
Waar koop je burrata?
In de meeste grote supermarkten kun je naast de zachte kazen zoals mozzarella deze burrata ook vinden. Niet te verwarren met buffel mozzarella.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
50 | gram | spaghetti of pasta | gluten | 179.50 | 33.50 g | 1.85 g | 1.50 g | 0.15 g | 6.75 g | 1.70 g | 10.00 mg | 0.80 mg | 15.00 mg | 30.00 mg | 80.00 mg | 100.00 mg | 0.08 mg | 0.80 mg | - | - | - | - | 0.03 mg | 0.09 mg | 0.04 mg | 0.03 mg | - | 4.00 µg | - | - | - |
0.25 | rode ui | 11.25 | 1.91 g | 1.91 g | 0.06 g | 0.03 g | 0.38 g | 0.78 g | 2.81 mg | 0.16 mg | 9.38 mg | 3.13 mg | 54.69 mg | 13.13 mg | 0.03 mg | 0.25 mg | - | - | 2.03 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | 3.13 µg | - | - | - | ||
1.5 | teentje | knoflook | 10.50 | 2.10 g | 0.07 g | 0.01 g | - | 0.45 g | 0.14 g | 0.30 mg | 0.11 mg | 12.75 mg | 1.50 mg | 45.00 mg | 9.75 mg | 0.02 mg | 0.08 mg | 0.11 µg | - | 1.05 mg | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.30 µg | - | - | - | |
75 | ml | passata | 76.50 | 13.80 g | 10.35 g | 2.85 g | 0.90 g | 2.10 g | 0.90 g | 150.00 mg | 0.30 mg | 15.00 mg | 15.00 mg | 375.00 mg | 45.00 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | - | - | 18.00 mg | - | 0.08 mg | 0.22 mg | 0.02 mg | 0.09 mg | - | 22.50 µg | - | - | - | |
0.5 | gram | burrata | melk | 1.23 | 0.02 g | - | 0.08 g | 0.05 g | 0.10 g | - | 0.60 mg | - | 2.00 mg | 0.05 mg | 0.20 mg | 1.20 mg | - | 0.01 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | 0.01 µg | 0.08 µg | - | - | - |
0.5 | klein handje | pijnboompitjes | pinda, noten, sesamzaad | 47.63 | 1.01 g | 0.01 g | 3.94 g | 0.56 g | 2.03 g | 0.27 g | 0.38 mg | 0.38 mg | 1.88 mg | 17.25 mg | 45.00 mg | 37.50 mg | 0.09 mg | 0.45 mg | - | - | - | - | - | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | - | 4.27 µg | - | - | - |
0.5 | handvol | verse basilicum | 4.70 | 0.50 g | 0.46 g | 0.08 g | 0.01 g | 0.30 g | 0.40 g | 1.00 mg | 0.56 mg | 25.00 mg | 1.00 mg | 30.00 mg | 4.00 mg | - | 0.06 mg | - | - | 3.00 mg | - | - | 0.01 mg | 0.03 mg | - | - | - | - | - | - | |
trostomaatjes | 11.88 | 1.81 g | 1.81 g | 0.13 g | - | 0.63 g | 0.63 g | 5.00 mg | - | 8.75 mg | 6.25 mg | 185.63 mg | 16.25 mg | 0.03 mg | 0.06 mg | - | - | 13.13 mg | - | 0.03 mg | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | 4.38 µg | 0.31 mg | 4.69 µg | - | |||
balsamicoazijn | sulfiet | 5.77 | 1.43 g | 1.43 g | - | - | 0.02 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
peper | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
zout | - | - | - | - | - | - | - | 1200.00 mg | 0.01 mg | 0.30 mg | 8.70 mg | 0.15 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
348.96 | 56.08 g | 17.88 g | 8.65 g | 1.70 g | 12.74 g | 4.82 g | 1370.09 mg | 2.30 mg | 90.05 mg | 82.88 mg | 815.66 mg | 226.83 mg | 0.26 mg | 1.76 mg | 0.11 µg | - | 37.21 mg | - | 0.13 mg | 0.42 mg | 0.12 mg | 0.25 mg | 0.01 µg | 38.65 µg | 0.31 mg | 4.69 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!