Pasta burrata met tomatensaus

(34)

Een fantastische maar vooral heel simpele pasta burrata met tomatensaus. Vegetarisch gerecht met oven geroosterde tomaten, geroosterde pijnboompitjes en verse basilicum.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta burrata met tomatensaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram spaghetti of pasta naar keuze
  • ½ rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 ml passata
  • 1 burrata bol (200 gram)
  • Klein handje pijnboompitjes
  • Handvol verse basilicum
  • Trostomaatjes
  • Balsamicoazijn
  • Peper
  • Zout
Pasta burrata met tomatensaus Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote pan
  • Diepe koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Vergiet
  • Houten pollepel

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-burrata-met-tomatensaus


Voorbereiding – 10 minuten

Haal de burrata alvast uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.

Rooster de pijnboompitjes in de diepe koekenpan, haal deze na het roosteren uit de pan. Vul de grote pan met water en breng aan de kook, voeg een snufje zout toe.

Snijd 3 teentjes knoflook zo fijn mogelijk en versnipper een halve rode ui.

Kook de spaghetti al dente (beetgaar). Giet de spaghetti af in een vergiet, voeg een scheut olijfolie toe en roer goed door. Dit voorkomt dat de spaghetti aan elkaar gaat plakken. Plaats de deksel op de pan.

Pasta burrata met tomatensaus
Pasta burrata met tomatensaus

De pasta burrata met tomatensaus afmaken – 20 minuten

Voeg een scheut olijfolie toe aan de diepe koekenpan. Fruit de knoflook en rode ui een aantal minuten aan, tot deze glazig geworden zijn. Voeg nu 150 ml passata toe. Roer met een houten pollepel.

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Plet een teentje knoflook, voeg deze toe over de tomaten heen. Besprenkel olijfolie over de tomaten heen en rooster deze ongeveer 5 minuten lang in de oven.

Verwarm de tomatensaus totdat deze begint te pruttelen, voeg dan een klein handvol verse basilicum toe. Voeg nu ook de gekookte spaghetti toe aan de saus. Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout.

Voeg wat spaghetti met tomatensaus toe op een bord, verdeel daar een beetje geroosterde pijnboompitjes en de oven geroosterde tomaten overheen. Druppel wat balsamico azijn over de geroosterde tomaten heen.

Verdeel ongeveer een halve bol burrata per bord, plaats deze bovenop de pasta. Je zult zien dat de kaas heerlijk over de pasta heen zal smelten. Garneer de pasta burrata met verse basilicumblaadjes. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

34 stemmen

Pasta burrata met tomatensaus: Veel gestelde vragen

Wat is burrata?

Een burrata lijkt in het eerste opzicht hetzelfde als mozzarella. Toch zijn er veel verschillen tussen deze kazen. Als je een burrata in je hand houdt dan merk je al direct verschil.

Burrata is veel zachter, dit komt doordat deze kaas gevuld is met room. Deze vulling loopt uit de kaas nadat je deze open snijdt. Burrata is een mozzarella die gevuld is met extra room.

Deze kaas komt uit Puglia (Italië) en heeft een super romige smaak en voegt veel toe qua smaak aan een gerecht.

Waar koop je burrata?

In de meeste grote supermarkten kun je naast de zachte kazen zoals mozzarella deze burrata ook vinden. Niet te verwarren met buffel mozzarella.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.