Farinata di ceci
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Farinata di ceci veganistisch

Er bestaan veel verschillende versies van farinata di ceci, ofwel brood gemaakt van kikkererwtenmeel. Deze versie uit Ligurië is te maken met weinig ingrediënten.

3 uur 35 minuten
4 personen
Farinata di ceci ingrediënten
Recept farinata di ceci

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
3 uur 5 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
3 uur 35 minuten

Voorbereiding – 5 minuten + 3 uur wachttijd

Plaats 150 gram kikkererwtenmeel in een middelgrote kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg geleidelijk 400 ml water toe en roer glad met een garde. 

Verwijder het schuim aan de oppervlakte met een schuimspaan. Het schuim verwijderen is belangrijk omdat dit zal verbranden tijdens het bakken.

Dek af met een schone theedoek en laat het mengsel 3 uur staan. Roer af en toe met de garde en verwijder ook af en toe nogmaals het schuim aan de oppervlakte.

Verwarm de oven na iets minder dan 3 uur voor op de hoogste temperatuur mogelijk.

Voeg na 3 uur 40 ml goede olijfolie en een halve theelepel zout toe en roer nogmaals glad.

Farinata di ceci
Farinata di ceci

De farinata di ceci afmaken – 30 minuten

Vet een ronde ovenschaal (voorkeur van aluminium, geen springvorm) in met een dun laagje olie en schenk het mengsel erin. Je zult merken dat de olijfolie op de oppervlakte gaat drijven.

Voorbereiding van een farinata di ceci
Voorbereiding van een farinata di ceci

Verdeel de rozemarijn over de farinata en zet deze onderin de oven. Bak de farinata di ceci 10 minuten lang onderin de oven.

Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden Celsius. Verplaats de farinata voorzichtig naar het midden van de oven en bak deze nogmaals 15 minuten tot deze mooi goudbruin is.

De exacte baktijk is afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!

Tips!

Waar kan ik kikkererwtenmeel kopen?

Kikkererwtenmeel kun je bij de meeste supermarkten kopen. Bij de toko verkopen ze vaak grotere verpakkingen die voordeliger zijn.

Kan ik de rozemarijn weglaten?

Je kunt de rozemarijn eventueel volledig weglaten, of vervangen door andere kruiden. 

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
227.07 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.79 g
4.07 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.72 g
1.59 g
Eiwitten
8.41 g
Vezels
4.09 g
Natrium
324.19 mg
Mineralen
Ijzer
1.88 mg
Calcium
19.39 mg
Magnesium
64.43 mg
Kalium
64.43 mg
Fosfor
119.25 mg
Koper
0.34 mg
Zink
1.05 mg
Jodium
0 µg
Selenium
3.11 µg
Vitamines
Vitamine C
0.11 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.75 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.19 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
163.88 µg
Vitamine E
0.31 mg
Vitamine K
3.38 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Farinata di ceci"
Johanna zegt op 12-01-2024
Kun je dit brood ook in de airfryer bakken?
Ohmydish zegt op 12-01-2024

Hi Johanna, dat kan zeker aangezien een airfryer een mini heteluchtoven is. De oventijd kun je dan iets verkorten, aangezien het verwarmingselement van de airfryer dichter bij het eten zit zal het sneller donker kleuren dan in een grotere oven. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.