Pizza fritta
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pizza fritta vegetarisch

Een pizza fritta is een Italiaanse gefrituurde pizza, het is simpelweg pizzadeeg die je frituurt i.p.v. in de oven bakt. Een luchtig deeg met een krokant jasje voor extra veel smaak.

25 minuten
2 personen
Pizza fritta ingrediënten
Recept pizza fritta

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-04-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Begin met het maken van het pizzadeeg zodat deze kan rijzen. Je kunt eventueel ook kant-en-klaar pizza deeg gebruiken.

Pizza fritta
Pizza fritta

De pizza fritta afmaken – 15 minuten

Verhit een laag olie in een pan met dikke bodem, een laag van 10 cm is al voldoende. 

Zet de passata, burrata en basilicum klaar. Verdeel de bol pizzadeeg door de helft, hierdoor maak je 2 kleinere pizza's want een te grote pizza zal namelijk niet in de pan met olie passen.

Rol het pizzadeeg uit, of gebruik je vingers om het deeg uit te rekken. 

Laat het deeg voorzichtig in de hete olie zakken, je zult merken dat het deeg omhoog zal komen doordat pizzadeeg een luchtig deeg is.

Draai het deeg na enkele minuten voorzichtig om en frituur tot beide kanten mooi goudbruin zijn.

Laat het pizzadeeg uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal voor de 2e pizza.

Verdeel een laagje tomatensaus over het deeg, verdeel her en der een stukje burrata of eventueel mozzarella en maak af met een paar blaadjes basilicum.

Serveer de pizza fritta direct, eet smakelijk!

Tips!

Welk deeg voor pizza fritta?

Pizza fritta, ofwel gefrituurde pizza, wordt gemaakt met standaard pizzadeeg. Je kunt eventueel ook pizzadeeg gemaakt van zuurdesem of pizza Napolitana deeg gebruiken, dit is een andere manier van het maken van pizzadeeg. 

Welk beleg voor pizza fritta?

Een pizza fritta kun je beleggen met ingrediënten die niet gebakken hoeven te worden, aangezien deze soort pizza niet meer in de oven zal gaan. Meestal wordt een pizza fritta belegd met simpele ingrediënten, zoals tomatensaus, burrata/mozzarella en basilicum. Of beleg deze met rauwe ham (Serrano, Prosciutto), Mortadella en bijvoorbeeld rucola.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
483.72 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
73 g
3.37 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.97 g
4.8 g
Eiwitten
16.7 g
Vezels
2.72 g
Natrium
692.6 mg
Mineralen
Ijzer
1.43 mg
Calcium
143 mg
Magnesium
31.23 mg
Kalium
31.23 mg
Fosfor
209.4 mg
Koper
0.16 mg
Zink
2.02 mg
Jodium
0 µg
Selenium
6.25 µg
Vitamines
Vitamine C
4.21 mg
Vitamine D
0.03 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.16 mg
Vitamine B12
0.47 µg
Foliumzuur
34.19 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pizza fritta"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.