Een pizza fritta is een Italiaanse gefrituurde pizza, het is simpelweg pizzadeeg die je frituurt i.p.v. in de oven bakt. Een luchtig deeg met een krokant jasje voor extra veel smaak.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-04-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van het pizzadeeg zodat deze kan rijzen. Je kunt eventueel ook kant-en-klaar pizza deeg gebruiken.
Verhit een laag olie in een pan met dikke bodem, een laag van 10 cm is al voldoende.
Zet de passata, burrata en basilicum klaar. Verdeel de bol pizzadeeg door de helft, hierdoor maak je 2 kleinere pizza's want een te grote pizza zal namelijk niet in de pan met olie passen.
Rol het pizzadeeg uit, of gebruik je vingers om het deeg uit te rekken.
Laat het deeg voorzichtig in de hete olie zakken, je zult merken dat het deeg omhoog zal komen doordat pizzadeeg een luchtig deeg is.
Draai het deeg na enkele minuten voorzichtig om en frituur tot beide kanten mooi goudbruin zijn.
Laat het pizzadeeg uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal voor de 2e pizza.
Verdeel een laagje tomatensaus over het deeg, verdeel her en der een stukje burrata of eventueel mozzarella en maak af met een paar blaadjes basilicum.
Serveer de pizza fritta direct, eet smakelijk!
Welk deeg voor pizza fritta?
Pizza fritta, ofwel gefrituurde pizza, wordt gemaakt met standaard pizzadeeg. Je kunt eventueel ook pizzadeeg gemaakt van zuurdesem of pizza Napolitana deeg gebruiken, dit is een andere manier van het maken van pizzadeeg.
Welk beleg voor pizza fritta?
Een pizza fritta kun je beleggen met ingrediënten die niet gebakken hoeven te worden, aangezien deze soort pizza niet meer in de oven zal gaan. Meestal wordt een pizza fritta belegd met simpele ingrediënten, zoals tomatensaus, burrata/mozzarella en basilicum. Of beleg deze met rauwe ham (Serrano, Prosciutto), Mortadella en bijvoorbeeld rucola.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.