Pizza fritta

(6)

Een pizza fritta is een Italiaanse gefrituurde pizza, het is simpelweg pizzadeeg die je frituurt i.p.v. in de oven bakt. Een luchtig deeg met een krokant jasje voor extra veel smaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-04-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Pizza fritta

Ingrediënten


  • 1 bol pizzadeeg
  • 3 eetlepels passata
  • halve bol burrata of mozzarella
  • paar blaadjes verse basilicum
  • olie om te frituren, zoals zonnebloemolie

Kookgerei nodig


  • optioneel: elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • pan met dikke bodem
  • vork of vleestang
  • groot bord
  • keukenpapier
  • lepel

Pizza fritta Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-fritta


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Begin met het maken van het pizzadeeg zodat deze kan rijzen. Je kunt eventueel ook kant-en-klaar pizza deeg gebruiken.

Pizza fritta
Pizza fritta

De pizza fritta afmaken – 15 minuten

Verhit een laag olie in een pan met dikke bodem, een laag van 10 cm is al voldoende. 

Zet de passata, burrata en basilicum klaar. Verdeel de bol pizzadeeg door de helft, hierdoor maak je 2 kleinere pizza's want een te grote pizza zal namelijk niet in de pan met olie passen.

Rol het pizzadeeg uit, of gebruik je vingers om het deeg uit te rekken. 

Laat het deeg voorzichtig in de hete olie zakken, je zult merken dat het deeg omhoog zal komen doordat pizzadeeg een luchtig deeg is.

Draai het deeg na enkele minuten voorzichtig om en frituur tot beide kanten mooi goudbruin zijn.

Laat het pizzadeeg uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal voor de 2e pizza.

Verdeel een laagje tomatensaus over het deeg, verdeel her en der een stukje burrata of eventueel mozzarella en maak af met een paar blaadjes basilicum.

Serveer de pizza fritta direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-04-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Pizza fritta: Veel gestelde vragen

Welk deeg voor pizza fritta?

Pizza fritta, ofwel gefrituurde pizza, wordt gemaakt met standaard pizzadeeg. Je kunt eventueel ook pizzadeeg gemaakt van zuurdesem of pizza Napolitana deeg gebruiken, dit is een andere manier van het maken van pizzadeeg. 

Welk beleg voor pizza fritta?

Een pizza fritta kun je beleggen met ingrediënten die niet gebakken hoeven te worden, aangezien deze soort pizza niet meer in de oven zal gaan. Meestal wordt een pizza fritta belegd met simpele ingrediënten, zoals tomatensaus, burrata/mozzarella en basilicum. Of beleg deze met rauwe ham (Serrano, Prosciutto), Mortadella en bijvoorbeeld rucola.

0 reacties op Pizza fritta

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.