Deze gnocchi met spinazie zijn een perfecte vegetarische maaltijd. Extra lekker met zongedroogde tomaten, walnoten en eventueel extra kaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Voor de beste gnocchi kun je de aardappels in de schil koken en deze erna pas schillen. Voor een snellere versie schil je de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelstukjes in 20 minuten gaar.
Maak een gladde puree van de aardappels. Gebruik hier een fijne zeef en een grote lepel voor, duw de aardappelen met behulp van de (soep) lepel door de zeef. Breng op smaak met peper en zout.
Bestuif je handen en het werkblad met bloem. Meng de eidooiers, 60 gram kaas en de bloem door de aardappelpuree met je handen. Het deeg hoort een beetje plakkerig aan te voelen.
Verdeel het deeg in evenredige stukken en rol er 1 lange reep van, van ongeveer 2.5 cm dik. Snijd de rol dan in kleinere stukken en gebruik een vork om er mooie gnocchi van te maken, zie voorbeeld hieronder:
Druk met je duim en rol enigszins naar voren om een ribbelpatroon te maken. De saus zal door deze structuur beter blijven zitten. Bestuif de gnocchi met een klein beetje bloem om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken.
Breng een pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe.
Was ondertussen de spinazie, verwijder eventueel de harde steeltjes. Pel de sjalotjes en snijd deze in (halve) ringen. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en bewaar de olie. Hak de walnoten grof.
Kook de gnocchi een aantal minuten in de pan met kokend water. Voeg niet teveel gnocchi tegelijkertijd toe. De gnocchi is gaar zodra deze naar boven komen drijven.
Verhit een flinke scheut van de olie van de tomaatjes in een grote bakpan en bak de gnocchi enkele minuten tot de buitenkant een beetje krokant en mooi goudbruin is. Bak de gnocchi in delen, als je ze allemaal tegelijk gaat bakken zullen ze niet mooi krokant worden.
Bak de sjalotjes nog kort mee en voeg de zongedroogde tomaten toe. Voeg dan geleidelijk de verse spinazie toe en bak deze niet te lang. Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct met de walnoten, eet smakelijk!
Welke aardappelen zijn het beste voor gnocchi?
De beste aardappelen voor het maken van gnocchi's zijn kruimige aardappelen, of licht kruimig. Je maakt er namelijk een aardappelpuree van.
Worden gnocchi's groter tijdens het koken?
Ja, gnocchi's worden een beetje groter tijdens het koken. Net zoals dit bij pasta het geval is.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.