Gnocchi met spinazie

(14)

Deze gnocchi met spinazie zijn een perfecte vegetarische maaltijd. Extra lekker met zongedroogde tomaten, walnoten en eventueel extra kaas. Laat een reactie achter

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gnocchi met spinazie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram aardappelen
  • 4 eidooiers
  • 60 gram fijn geraspte grana padano
  • 150 gram bloem + extra
  • 2 sjalotjes
  • 300 gram verse spinazie
  • ¾e pot zongedroogde tomaten + olie
  • handvol walnoten
  • peper en zout naar smaak
Gnocchi met spinazie Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • fijne zeef + grote lepel
  • mes of deegmes
  • vork
  • grote pan
  • schuimspaan
  • groot bord
  • optioneel: sla centrifuge
  • snijplank + koksmes
  • grote bakpan

Bereiding


Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gnocchi-met-spinazie


Voorbereiding – 45 minuten

Voor de beste gnocchi kun je de aardappels in de schil koken en deze erna pas schillen. Voor een snellere versie schil je de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelstukjes in 20 minuten gaar. 

Maak een gladde puree van de aardappels. Gebruik hier een fijne zeef en een grote lepel voor, duw de aardappelen met behulp van de (soep) lepel door de zeef. Breng op smaak met peper en zout. 

Bestuif je handen en het werkblad met bloem. Meng de eidooiers, 60 gram kaas en de bloem door de aardappelpuree met je handen. Het deeg hoort een beetje plakkerig aan te voelen. 

Verdeel het deeg in evenredige stukken en rol er 1 lange reep van, van ongeveer 2.5 cm dik. Snijd de rol dan in kleinere stukken en gebruik een vork om er mooie gnocchi van te maken, zie voorbeeld hieronder: 

Gnocchi deeg
Gnocchi deeg

Druk met je duim en rol enigszins naar voren om een ribbelpatroon te maken. De saus zal door deze structuur beter blijven zitten. Bestuif de gnocchi met een klein beetje bloem om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken. 

Breng een pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. 

Was ondertussen de spinazie, verwijder eventueel de harde steeltjes. Pel de sjalotjes en snijd deze in (halve) ringen. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en bewaar de olie. Hak de walnoten grof.

Gnocchi met spinazie
Gnocchi met spinazie

Gnocchi met spinazie afmaken – 30 minuten

Kook de gnocchi een aantal minuten in de pan met kokend water. Voeg niet teveel gnocchi tegelijkertijd toe. De gnocchi is gaar zodra deze naar boven komen drijven. 

Verhit een flinke scheut van de olie van de tomaatjes in een grote bakpan en bak de gnocchi enkele minuten tot de buitenkant een beetje krokant en mooi goudbruin is. Bak de gnocchi in delen, als je ze allemaal tegelijk gaat bakken zullen ze niet mooi krokant worden.

Bak de sjalotjes nog kort mee en voeg de zongedroogde tomaten toe. Voeg dan geleidelijk de verse spinazie toe en bak deze niet te lang. Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct met de walnoten, eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
14 stemmen

Gnocchi met spinazie: Veel gestelde vragen

Welke aardappelen zijn het beste voor gnocchi?

De beste aardappelen voor het maken van gnocchi's zijn kruimige aardappelen, of licht kruimig. Je maakt er namelijk een aardappelpuree van.

Worden gnocchi's groter tijdens het koken?

Ja, gnocchi's worden een beetje groter tijdens het koken. Net zoals dit bij pasta het geval is.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.