Vegetarische lasagne

(25)

Deze vegetarische lasagne zit bomvol groenten, kruiden en kaas. Onze nieuwe favoriete lasagne! Heerlijk smaakvol, romig en perfect in balans.

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische lasagne

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 500 gram champignons
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 ui
  • 3 grote tenen knoflook
  • 400 ml passata
  • flinke handvol verse basilicum
  • 500 ml béchamelsaus
  • 12 lasagnevellen
  • handvol geraspte kaas
  • handvol geraspte mozzarella
Vegetarische lasagne Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • sauspan
  • houten lepel
  • champignonborstel of keukenpapier
  • mandoline of snijmachine
  • grill pan
  • groot bord
  • keukentang
  • grote bakpan
  • oven
  • grote ovenschaal

Bereiding


Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-lasagne


Voorbereiding – 30 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Houd een aantal blaadjes basilicum apart en gebruik de rest, inclusief steeltjes, voor de saus.

Verhit een scheut olijfolie in een sauspan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Schenk er de passata bij en voeg de basilicum toe. Laat dit op laag vuur zachtjes indikken.

Maak de béchamelsaus of gebruik kant-en-klare witte saus. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd deze in dikke plakjes.

Was de courgettes en aubergine en verwijder de uiteindes. Snijd ze beide in plakken, niet te dik maar ook niet te dun. Je kunt hiervoor het beste een mandoline of snijmachine gebruiken.

Vegetarische lasagne
Vegetarische lasagne

De vegetarische lasagne afmaken – 1 uur

Verhit een grillpan op hoog vuur en besprenkel de plakken met redelijk veel olijfolie. Grill alle plakken tot het grill patroon zichtbaar is. Verplaats ze naar een groot bord en breng ze direct op smaak met peper en zout. Herhaal tot alle plakken gegrild zijn.

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de champignons in delen mooi bruin. Als je deze namelijk allemaal tegelijk bakt worden ze niet mooi bruin. Breng deze op smaak met 1 theelepel Provençaalse kruiden, peper en zout.

Verhit de oven voor op 200 graden Celsius. Haal de steeltjes basilicum uit de tomatensaus.

Begin met het opbouwen van de lasagne. Eerst plakken gegrilde courgette, dan lasagnevellen, dun laagje bechamelsaus, beetje tomatensaus, gegrilde aubergine en champignons. Herhaal tot alle ingrediënten zijn gebruikt en eindig met een laag bechamelsaus en een beetje tomatensaus her en der. 

Maak de lasagne af met geraspte kaas en geraspte mozzarella en bak de lasagne in de oven mooi gaar en goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven.

Garneer met de apart gehouden basilicum, eet smakelijk!

Vegetarische lasagne: Veel gestelde vragen

Kan ik de champignons ook weglaten?

Je kunt de champignons ook weglaten, maar ze voegen juist smaak en structuur toe zodat je het vlees minder mist. Probeer ze anders eens heel fijn te snijden, zodat ze minder tastbaar zijn maar toch hun smaak toevoegen aan deze lasagne.

Kan ik de lasagne vellen weglaten?

Je kunt voor deze lasagne de gegrilde courgette en aubergine gebruiken als lasagne vellen, zo zal de lasagne wel minder vullend zijn.

Wat vind jij van dit recept?
25 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Gebakken uitjes zelf maken
Volgend recept →
De perfecte biefstuk bakken

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!