Deze vegetarische lasagne zit bomvol groenten, kruiden en kaas. Onze nieuwe favoriete lasagne! Heerlijk smaakvol, romig en perfect in balans. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-lasagne
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Houd een aantal blaadjes basilicum apart en gebruik de rest, inclusief steeltjes, voor de saus.
Verhit een scheut olijfolie in een sauspan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Schenk er de passata bij en voeg de basilicum toe. Laat dit op laag vuur zachtjes indikken.
Maak de béchamelsaus of gebruik kant-en-klare witte saus. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd deze in dikke plakjes.
Was de courgettes en aubergine en verwijder de uiteindes. Snijd ze beide in plakken, niet te dik maar ook niet te dun. Je kunt hiervoor het beste een mandoline of snijmachine gebruiken.
Verhit een grillpan op hoog vuur en besprenkel de plakken met redelijk veel olijfolie. Grill alle plakken tot het grill patroon zichtbaar is. Verplaats ze naar een groot bord en breng ze direct op smaak met peper en zout. Herhaal tot alle plakken gegrild zijn.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de champignons in delen mooi bruin. Als je deze namelijk allemaal tegelijk bakt worden ze niet mooi bruin. Breng deze op smaak met 1 theelepel Provençaalse kruiden, peper en zout.
Verhit de oven voor op 200 graden Celsius. Haal de steeltjes basilicum uit de tomatensaus.
Begin met het opbouwen van de lasagne. Eerst plakken gegrilde courgette, dan lasagnevellen, dun laagje bechamelsaus, beetje tomatensaus, gegrilde aubergine en champignons. Herhaal tot alle ingrediënten zijn gebruikt en eindig met een laag bechamelsaus en een beetje tomatensaus her en der.
Maak de lasagne af met geraspte kaas en geraspte mozzarella en bak de lasagne in de oven mooi gaar en goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven.
Garneer met de apart gehouden basilicum, eet smakelijk!
Kan ik de champignons ook weglaten?
Je kunt de champignons ook weglaten, maar ze voegen juist smaak en structuur toe zodat je het vlees minder mist. Probeer ze anders eens heel fijn te snijden, zodat ze minder tastbaar zijn maar toch hun smaak toevoegen aan deze lasagne.
Kan ik de lasagne vellen weglaten?
Je kunt voor deze lasagne de gegrilde courgette en aubergine gebruiken als lasagne vellen, zo zal de lasagne wel minder vullend zijn.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.