Deze vegetarische lasagne zit bomvol groenten, kruiden en kaas. Onze nieuwe favoriete lasagne! Heerlijk smaakvol, romig en perfect in balans.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-08-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Houd een aantal blaadjes basilicum apart en gebruik de rest, inclusief steeltjes, voor de saus.
Verhit een scheut olijfolie in een sauspan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Schenk er de passata bij en voeg de basilicum toe. Laat dit op laag vuur zachtjes indikken.
Maak de béchamelsaus of gebruik kant-en-klare witte saus. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd deze in dikke plakjes.
Was de courgettes en aubergine en verwijder de uiteindes. Snijd ze beide in plakken, niet te dik maar ook niet te dun. Je kunt hiervoor het beste een mandoline of snijmachine gebruiken.
Verhit een grillpan op hoog vuur en besprenkel de plakken met redelijk veel olijfolie. Grill alle plakken tot het grill patroon zichtbaar is. Verplaats ze naar een groot bord en breng ze direct op smaak met peper en zout. Herhaal tot alle plakken gegrild zijn.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de champignons in delen mooi bruin. Als je deze namelijk allemaal tegelijk bakt worden ze niet mooi bruin. Breng deze op smaak met 1 theelepel Provençaalse kruiden, peper en zout.
Verhit de oven voor op 200 graden Celsius. Haal de steeltjes basilicum uit de tomatensaus.
Begin met het opbouwen van de lasagne. Eerst plakken gegrilde courgette, dan lasagnevellen, dun laagje bechamelsaus, beetje tomatensaus, gegrilde aubergine en champignons. Herhaal tot alle ingrediënten zijn gebruikt en eindig met een laag bechamelsaus en een beetje tomatensaus her en der.
Maak de lasagne af met geraspte kaas en geraspte mozzarella en bak de lasagne in de oven mooi gaar en goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven.
Garneer met de apart gehouden basilicum, eet smakelijk!
Kan ik de champignons ook weglaten?
Je kunt de champignons ook weglaten, maar ze voegen juist smaak en structuur toe zodat je het vlees minder mist. Probeer ze anders eens heel fijn te snijden, zodat ze minder tastbaar zijn maar toch hun smaak toevoegen aan deze lasagne.
Kan ik de lasagne vellen weglaten?
Je kunt voor deze lasagne de gegrilde courgette en aubergine gebruiken als lasagne vellen, zo zal de lasagne wel minder vullend zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.