Een simpele doordeweekse maaltijd van gnocchi met courgette en pesto die binnen een handomdraai op tafel staat. Weinig ingrediënten nodig en toch een smaakvolle maaltijd!
Deze gnocchi met courgette en pesto is extra makkelijk door het gebruik van kant-en-klare gnocchi. Je kunt eventueel ook zelf gnocchi maken, dit doe je al met maar 4 ingrediënten.
Voeg o.a. courgette, pesto en pijnboompitten toe aan de gnocchi voor een complete maaltijd. Je kunt extra groenten toevoegen zoals sperziebonen, broccoli of erwtjes, deze combineren altijd goed met pesto.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-11-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-11-2024
Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd in blokjes.
Snijd de lente uien in dunne ringen. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en bewaar de olie uit het potje.
Verhit een diepe bakpan op middelhoog vuur en rooster hierin een handvol pijnboompitten.
Haal de pijnboompitten uit de pan en verhit dan een flinke scheut olie van de zongedroogde tomaten in de pan.
Bak de courgette in de olie en voeg na ongeveer 3 minuten de gnocchi toe. Bak de gnocchi nog ongeveer 5 minuten mee op hoog vuur.
Roer de pesto erdoor samen met de zongedroogde tomaatjes en lente uien en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gnocchi met Parmezaanse kaas en verse basilicum, eet smakelijk!
Kan ik de gnocchi ook zelf maken?
Je kunt de gnocchi makkelijk zelf maken, deze worden gemaakt met weinig ingrediënten. Bekijk hier hoe je zelf gnocchi maakt, deze zijn het lekkerste als je ze na het koken bakt in de pan zodat de buitenkant krokant zal worden.
Wat serveer ik bij deze gnocchi?
Je kunt de gebakken gnocchi met courgette en pesto zonder iets serveren, of maak de gnocchi extra vullend met extra groenten zoals sperziebonen, broccoli en/of erwtjes. Je kunt er ook voor kiezen om bij deze vegetarische gnocchi alsnog een stukje gebakken vlees of vis te serveren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.