Trenette met pesto en sperziebonen

(11)

Deze trenette met pesto en sperziebonen is een klassiek gerecht uit Ligurië (Italië). Traditioneel geserveerd met platte spaghetti zoals trenette of linguine.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 522 calorieën p.p.
Trenette met pesto en sperziebonen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 30 gram pecorino romano kaas
  • 2 vastkokende aardappels
  • Olijfolie
  • 2 takjes verse basilicum
  • Klein potje groene pesto
  • 160 gram platte spaghetti
  • Handvol pijnboompitten
  • Zout
Trenette met pesto en sperziebonen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Rasp
  • Grote pan
  • Diepe bakpan
  • Dunschiller
  • Klein mesje
  • Snijplank
  • Pollepel
  • Vergiet

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 522 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/trenette-met-pesto-en-sperziebonen


Voorbereiding – 10 minuten

Verwijder de uiteinden en eventuele draadjes uit de sperziebonen. Was de verse basilicum en leg opzij.

Schil de 2 vastkokende aardappels en snijd in zo klein mogelijke blokjes. Rooster de pijnboompitjes tot een beetje goudbruin.

Trenette met pesto en sperziebonen
Trenette met pesto en sperziebonen

De trenette met pesto en sperziebonen afmaken – 10 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook de sperziebonen beetgaar, verwijder deze dan uit de pan.

Kook de spaghetti aan de hand van de verpakking beetgaar. Voeg ongeveer 5 minuten voordat de pasta gaar is ook de aardappelblokjes toe.

Giet dan af met behulp van een vergiet. Voeg de spaghetti en aardappelblokjes terug in de pan en roer er een ½ pot groene pesto er doorheen.

Roer de sperziebonen samen met 50 gram parmezaanse kaas en 30 gram pecorino kaas door de pasta heen, breng op smaak met een snufje zout. Verwarm het geheel nog even kort.

Garneer met verse basilicum blaadjes en geroosterde pijnboompitjes, eet smakelijk!

Trenette met pesto en sperziebonen: Veel gestelde vragen

Hoe heet deze pasta in het Italiaans?

In Italië is heet deze pasta “Trenette al pesto”, handig voor als je deze een keer in een Italiaans restaurant wil bestellen.

Kan ik ook vlees toevoegen?

In een klassieke trenette met pesto zit geen vlees, mocht je toch vlees willen toevoegen dan kun je kiezen voor kip.

Wat vind jij van dit recept?
11 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!