Deze trenette met pesto en sperziebonen is een klassiek gerecht uit Ligurië (Italië). Traditioneel geserveerd met platte spaghetti zoals trenette of linguine.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/trenette-met-pesto-en-sperziebonen
Verwijder de uiteinden en eventuele draadjes uit de sperziebonen. Was de verse basilicum en leg opzij.
Schil de 2 vastkokende aardappels en snijd in zo klein mogelijke blokjes. Rooster de pijnboompitjes tot een beetje goudbruin.
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook de sperziebonen beetgaar, verwijder deze dan uit de pan.
Kook de spaghetti aan de hand van de verpakking beetgaar. Voeg ongeveer 5 minuten voordat de pasta gaar is ook de aardappelblokjes toe.
Giet dan af met behulp van een vergiet. Voeg de spaghetti en aardappelblokjes terug in de pan en roer er een ½ pot groene pesto er doorheen.
Roer de sperziebonen samen met 50 gram parmezaanse kaas en 30 gram pecorino kaas door de pasta heen, breng op smaak met een snufje zout. Verwarm het geheel nog even kort.
Garneer met verse basilicum blaadjes en geroosterde pijnboompitjes, eet smakelijk!
Hoe heet deze pasta in het Italiaans?
In Italië is heet deze pasta “Trenette al pesto”, handig voor als je deze een keer in een Italiaans restaurant wil bestellen.
Kan ik ook vlees toevoegen?
In een klassieke trenette met pesto zit geen vlees, mocht je toch vlees willen toevoegen dan kun je kiezen voor kip.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!