Deze trenette met pesto en sperziebonen is een klassiek gerecht uit Ligurië (Italië). Traditioneel geserveerd met platte spaghetti zoals trenette of linguine.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-08-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder de uiteinden en eventuele draadjes uit de sperziebonen. Was de verse basilicum en leg opzij.
Schil de 2 vastkokende aardappels en snijd in zo klein mogelijke blokjes. Rooster de pijnboompitjes tot een beetje goudbruin.
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook de sperziebonen beetgaar, verwijder deze dan uit de pan.
Kook de spaghetti aan de hand van de verpakking beetgaar. Voeg ongeveer 5 minuten voordat de pasta gaar is ook de aardappelblokjes toe.
Giet dan af met behulp van een vergiet. Voeg de spaghetti en aardappelblokjes terug in de pan en roer er een ½ pot groene pesto er doorheen.
Roer de sperziebonen samen met 50 gram parmezaanse kaas en 30 gram pecorino kaas door de pasta heen, breng op smaak met een snufje zout. Verwarm het geheel nog even kort.
Garneer met verse basilicum blaadjes en geroosterde pijnboompitjes, eet smakelijk!
Hoe heet deze pasta in het Italiaans?
In Italië is heet deze pasta “Trenette al pesto”, handig voor als je deze een keer in een Italiaans restaurant wil bestellen.
Kan ik ook vlees toevoegen?
In een klassieke trenette met pesto zit geen vlees, mocht je toch vlees willen toevoegen dan kun je kiezen voor kip.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.