Spätzle met spek en ui
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spätzle met spek en ui

Spätzle met spek en ui is een hartig gerecht welke binnen 20 minuten op tafel staat. Een heerlijk verwarmend gerecht, ideaal voor een koudere dag.

20 minuten
4 personen

Spätzle is een pasta soort die vooral bekend is in Duitsland en Elzas, een regio in Frankrijk. De bekendste combinatie is spätzle met spek en ui. 

Je kunt aan deze spätzle met spek en ui eventueel ook geraspte kaas toevoegen voor een vullendere maaltijd. De soort spek bepaald de smaak en daarom wordt er doorgaans gerookt spek gebruikt voor het maken van dit gerecht.

Mocht je geen verse spätzle kunnen vinden, kun je eventueel ook gedroogde spätzle gebruiken. Deze dien je wel eerst te koken in een pan met ruim kokend water en een snuf zout voor je deze toe kunt voegen aan de bakpan.

Spätzle met spek en ui ingrediënten
Recept spätzle met spek en ui

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-10-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
20 minuten

Spätzle met spek en ui maken – 20 minuten

Pel de rode uien en snijd deze in (halve) dunne ringen. Verhit een klontje boter in een grote bakpan en fruit hierin de rode ui op laag vuur tot deze glazig en licht gekarameliseerd zijn.

Voeg de spekjes toe en bak het geheel krokant.

Spätzle met spek en ui
Spätzle met spek en ui

Zodra de spekjes en ui krokant zijn geworden voeg je de pasta toe. Wanneer je verse spätzle gebruikt is deze snel klaar. Bij het gebruik van gedroogde pasta dien je deze eerst te koken in ruim kokend water met een snuf zout.

Breng het geheel op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Wat is spätzle?

Spätzle (spaetzle) is een type pasta uit Zuid-Duitsland, Franse Elzas, Zwitserland, Oostenrijk en een deel van Italië.

Kan ik de spekjes weglaten?

Voor een vegetarische versie kun je de spekjes volledig weglaten. Je kunt dan bijvoorbeeld een beetje kaas toevoegen voor een hartige en zoutige smaak.

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
509.85 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
42 g
8.75 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.82 g
9.71 g
Eiwitten
22.88 g
Vezels
4.44 g
Natrium
1352.03 mg
Mineralen
Ijzer
2.78 mg
Calcium
63.29 mg
Magnesium
41.2 mg
Kalium
41.2 mg
Fosfor
223.15 mg
Koper
0.26 mg
Zink
1.87 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
7.52 µg
Vitamines
Vitamine C
8.83 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
25.04 mg
Vitamine B1
0.24 mg
Vitamine B2
0.25 mg
Vitamine B6
0.42 mg
Vitamine B12
0.75 µg
Foliumzuur
27.6 µg
Vitamine E
0.58 mg
Vitamine K
3.36 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Spätzle met spek en ui"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.