Gnocchi met groene asperges
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gnocchi met groene asperges

Gebakken gnocchi met groene asperges is een heerlijk lente gerecht bomvol smaak door de pesto, ham en rucola. Maak eventueel zelf gnocchi met dit makkelijke recept.

45 minuten
4 personen

Je kunt ervoor kiezen om zelf gnocchi te maken, dit doe je met maar 4 ingrediënten, maar je kunt ook kant-en-klare gnocchi gebruiken.

Het nootachtige van de groene asperges en rucola past perfect bij de zachte gnocchi en is extra smaakvol met pesto, Parmezaanse kaas en rauwe ham. Je kunt deze gnocchi met groene asperges makkelijk vegetarisch maken door de rauwe ham weg te laten.

Gnocchi met groene asperges ingrediënten

Recept gnocchi met groene asperges

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-06-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Begin met het maken van gnocchi, mocht je liever kant-en-klare gnocchi gebruiken kun je deze stap overslaan.

Zelfgemaakte gnocchi
Zelfgemaakte gnocchi

Het is niet nodig om groene asperges te schillen, verwijder wel de uiteindes. Dit kun je het beste doen door deze te breken, ze breken dan op het punt waar de asperge houterig begint te worden. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 4 cm.

De gnocchi met groene asperges afmaken – 15 minuten

Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan op hoog vuur. Bak hierin de gnocchi in delen tot deze mooi goudbruin zijn.

Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan op hoog vuur en bak hierin de asperges enkele minuten. 

Voeg pesto samen met de rasp van de citroen toe en het sap van een halve citroen toe. Zorg ervoor dat de groene asperges beetgaar zijn.

Voeg de gebakken gnocchi toe aan de groene asperges en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de gebakken gnocchi met groene asperges, rucola en een beetje extra Parmezaanse kaas.

Snijd de rauwe ham plakken door de helft en verdeel 3 halve plakken per bord. Eet smakelijk!

Tips!

Hoe lang kun je gnocchi bewaren?

Je kunt zelfgemaakte gnocchi tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Leg ze dan niet op elkaar, dan zullen ze namelijk gaan plakken.

Welke aardappelen zijn het beste voor gnocchi?

De beste aardappelen voor het maken van gnocchi zijn kruimige aardappelen, of licht kruimig. Je maakt er namelijk een aardappelpuree van.

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
589.35 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
55.28 g
5.14 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.58 g
8.51 g
Eiwitten
29.89 g
Vezels
9.63 g
Natrium
1689.73 mg
Mineralen
Ijzer
6.92 mg
Calcium
304.97 mg
Magnesium
119.13 mg
Kalium
119.13 mg
Fosfor
580.59 mg
Koper
0.91 mg
Zink
4.77 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
12.91 µg
Vitamines
Vitamine C
66.01 mg
Vitamine D
1.15 mg
Vitamine A
462.93 mg
Vitamine B1
0.75 mg
Vitamine B2
0.72 mg
Vitamine B6
1.44 mg
Vitamine B12
0.89 µg
Foliumzuur
75.48 µg
Vitamine E
2.8 mg
Vitamine K
175.35 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gnocchi met groene asperges"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.