Gebakken gnocchi met groene asperges is een heerlijk lente gerecht bomvol smaak door de pesto, ham en rucola. Maak eventueel zelf gnocchi met dit makkelijke recept.
Je kunt ervoor kiezen om zelf gnocchi te maken, dit doe je met maar 4 ingrediënten, maar je kunt ook kant-en-klare gnocchi gebruiken.
Het nootachtige van de groene asperges en rucola past perfect bij de zachte gnocchi en is extra smaakvol met pesto, Parmezaanse kaas en rauwe ham. Je kunt deze gnocchi met groene asperges makkelijk vegetarisch maken door de rauwe ham weg te laten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-06-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van gnocchi, mocht je liever kant-en-klare gnocchi gebruiken kun je deze stap overslaan.
Het is niet nodig om groene asperges te schillen, verwijder wel de uiteindes. Dit kun je het beste doen door deze te breken, ze breken dan op het punt waar de asperge houterig begint te worden. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 4 cm.
Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan op hoog vuur. Bak hierin de gnocchi in delen tot deze mooi goudbruin zijn.
Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan op hoog vuur en bak hierin de asperges enkele minuten.
Voeg pesto samen met de rasp van de citroen toe en het sap van een halve citroen toe. Zorg ervoor dat de groene asperges beetgaar zijn.
Voeg de gebakken gnocchi toe aan de groene asperges en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gebakken gnocchi met groene asperges, rucola en een beetje extra Parmezaanse kaas.
Snijd de rauwe ham plakken door de helft en verdeel 3 halve plakken per bord. Eet smakelijk!
Hoe lang kun je gnocchi bewaren?
Je kunt zelfgemaakte gnocchi tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Leg ze dan niet op elkaar, dan zullen ze namelijk gaan plakken.
Welke aardappelen zijn het beste voor gnocchi?
De beste aardappelen voor het maken van gnocchi zijn kruimige aardappelen, of licht kruimig. Je maakt er namelijk een aardappelpuree van.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.