Een heerlijke romige pasta met doperwten die binnen no-time op tafel staat. Vol van smaak, het lekkerste met verse erwtjes en mogelijk met of zonder spekjes
Het maken van deze romige pasta met doperwten is een fluitje van een cent. Heerlijk vol van smaak met knoflook, Parmezaanse kaas en room.
Voeg een courgette toe om extra groenten toe te voegen aan deze simpele pasta, maar ook lekker met bijvoorbeeld kleine roosjes broccoli of bloemkool.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-08-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-09-2024
Indien je verse erwten gebruikt dien je deze eerst te doppen. Dit kun je het makkelijkste doen door met je duim en wijsvinger op de peul te drukken, hierdoor gaat de peul open en kun je de erwten eruit halen.
Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook.
Pel ondertussen de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd deze in kleine blokjes.
Kook de pasta al dente in het kokende water. Voeg halverwege de kooktijd de erwten toe.
Verhit ondertussen een grote bakpan op hoog vuur en bak de spekjes enkele minuten.
Voeg de blokjes courgette toe en bak deze ongeveer 5 minuten lang.
Bak de ui en knoflook nog kort mee tot de ui glazig is, schenk de room erbij en laat het geheel op middelhoog vuur indikken tot ongeveer de helft.
Roer 50 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout.
Voeg de beetgare pasta en erwtjes toe samen met een klein scheutje van het kookwater. Doordat hier zetmeel van de pasta in zit, zal de pastasaus nog romiger worden.
Breng nogmaals op smaak met peper en zout en serveer eventueel met meer Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Kan ik ook diepvries doperwten gebruiken?
Verse doperwten zijn ontzettend smaakvol, maar je kunt ook diepvries erwtjes gebruiken. Gebruik echter geen erwten uit pot of blik, deze hebben een heel andere smaak en textuur.
Welke room voor het maken van pasta roomsaus?
Je kunt in principe elke soort room gebruiken die je wilt, zowel vloeibare slagroom als kookroom. Het verschil in smaak zit vooral in het vetgehalte van de room.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.