Een pizza bianca heeft geen tomatensaus, vandaar de naam 'witte pizza'. Een simpele pizza met mozzarella en extra lekker met ham en rucola.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-bianca
Maak eerst het pizza deeg, zodat dit kan rijzen. Je kunt hier eventueel een beetje gedroogde oregano aan toevoegen. Je kunt ook een kant-en-klare pizza bodem gebruiken.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg dun uit. Verplaats het deeg naar een bakplaat, eventueel bekleed met bakpapier.
Verdeel de mozzarella in stukken over de bodem, laat de randen vrij. Verdeel een klein handje geraspte kaas over de mozzarella.
Bak de pizza mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de pizza.
Serveer met een aantal plakjes rauwe ham en een kleine handvol rucola. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Welke kaas voor pizza bianca?
De bodem wordt meestal belegd met mozzarella, dit zorgt voor de ‘witte’ pizza. De geraspte kaas kan bijvoorbeeld Emmentaler, belegen of oude kaas zijn, of gebruik een mix van verschillende soorten geraspte kaas.
Wat is lekker op een pizza bianca?
Je kunt de pizza bianca beleggen met je favoriete toppings, zoals rucola en ham of bijvoorbeeld gerookte zalm.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.