Pasta met tuinbonen en spekjes
😍 3Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta met tuinbonen en spekjes

Deze pasta met tuinbonen en spekjes is een smaakvolle pasta met een vleugje sinaasappel. Een heerlijke lente pasta met heel veel groenten.

40 minuten
4 personen

Pasta met tuinbonen en spekjes is een maaltijd bomvol groenten. Verse tuinbonen en groene asperges horen bij de lente, dus geniet er nog van zolang het kan.

Niet iedereen is dol op de smaak van tuinbonen, dit komt vaak door het velletje wat iets taaier kan zijn. Je kunt ze duppeldoppen, ofwel het velletje verwijderen, en nog een andere tip is het koken van de tuinbonen in water met een scheut melk. Door de melk zullen de tuinbonen malser worden.

Pasta met tuinbonen en spekjes ingrediënten
Recept pasta met tuinbonen en spekjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-06-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Dop de tuinbonen, wanneer je verse tuinbonen gebruikt hoef je deze niet per se dubbel te doppen.

Tuinbonen doppen
Tuinbonen doppen

Groene asperges hoef je niet per se te schillen, verwijder wel de uiteindes. Dit kun je het beste doen door deze te breken, ze breken dan op het punt waar ze houterig beginnen te worden. Snijd de asperges in stukken van ongeveer 4 cm.

Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook.

Pasta met tuinbonen en spekjes afmaken – 25 minuten

Verhit een diepe bakpan op hoog vuur en rooster hierin een kleine handvol amandelschaafsel. Verplaats dit naar een kleine kom zodra het amandelschaafsel mooi goudbruin is.

Kook de tuinbonen beetgaar in het kokende water en verplaats deze dan naar een kom.

Breng het water opnieuw aan de kook en kook de pasta al dente.

Bak ondertussen de spekjes enkele minuten in de diepe bakpan. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe en voeg dan de stukjes groene asperges toe.

Pasta met tuinbonen en spekjes
Pasta met tuinbonen en spekjes

Bak het geheel tot de asperges beetgaar zijn en zorg ervoor dat ze niet te gaar zijn.

Voeg de tuinbonen en de beetgare pasta samen met een scheut van het pasta water toe. 

Voeg de rasp en het sap van de sinaasappel toe samen met 50 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas.

Verwarm het geheel tot de saus is ingedikt. Door het zetmeel in het pasta water en de kaas zal de pasta heerlijk romig worden.

Breng op smaak met peper en zout en serveer met het amandelschaafsel. Eet smakelijk!

Tips!

Hoe dop ik tuinbonen?

Tuinbonen doppen kun je het makkelijkste doen door met je vinger de zijkant open te maken en dan druk je de tuinbonen er zo uit. Bekijk hier uitgebreide uitleg met foto's en een filmpje.

Hoeveel tuinbonen houd ik over na het doppen?

Als je verse tuinbonen gebruikt houd je van 1 kg ongeveer 270 gram tuinbonen over na het doppen. De tuinbonen uit hun peul halen heet doppen, verwijder je daarna het velletje om enkel het groene boontje over te houden dan spreekt men van dubbeldoppen.

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
687.3 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
62.36 g
8.11 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
28.82 g
10.53 g
Eiwitten
35.61 g
Vezels
10.98 g
Natrium
1488.01 mg
Mineralen
Ijzer
4.11 mg
Calcium
229 mg
Magnesium
115.58 mg
Kalium
115.58 mg
Fosfor
545.26 mg
Koper
0.52 mg
Zink
3.65 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
7.62 µg
Vitamines
Vitamine C
72.59 mg
Vitamine D
0.06 mg
Vitamine A
93.91 mg
Vitamine B1
0.51 mg
Vitamine B2
0.64 mg
Vitamine B6
0.45 mg
Vitamine B12
1 µg
Foliumzuur
193.68 µg
Vitamine E
1.88 mg
Vitamine K
33.49 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta met tuinbonen en spekjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.