Cannelloni met geitenkaas en courgette - vegetarische gevulde pasta
😍 5 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 1 Matig

Cannelloni met geitenkaas en courgette vegetarisch

Deze vegetarische cannelloni met geitenkaas en courgette is romig en extra lekker met walnoten, champignons en tomaat. Heerlijk comfort food!

1 uur 15 minuten
2 personen

Cannelloni is een gevulde pastasoort die je kunt vullen met wat je maar wilt. Deze vegetarische cannelloni worden gevuld met een vulling van geitenkaas, courgette, champignons, walnoten en een vleugje citroen.

Een perfecte combinatie met de volle smaak van tomatensaus en 3 soorten kaas: zachte geitenkaas, mascarpone en Parmezaanse kaas. Een op en top Italiaans gerecht!

Cannelloni met geitenkaas en courgette ingrediënten

Recept cannelloni met geitenkaas en courgette

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept cannelloni met geitenkaas en courgette allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-02-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 02-03-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de rode ui en snijd deze fijn. Kraak indien nodig de walnoten en hak deze vrij fijn.

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of stuk keukenpapier.

Snijd de champignons vervolgens fijn, zorg dat de stukjes niet te groot zijn anders zal het vullen van de cannelloni lastig gaan.

Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd deze in zeer kleine blokjes, zorg hierbij ook dat ze niet te groot zijn om het vullen makkelijker te maken.

Cannelloni met geitenkaas en courgette - vegetarische gevulde pasta
Cannelloni met geitenkaas en courgette - vegetarische gevulde pasta

Cannelloni met geitenkaas en courgette maken – 1 uur

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de champignons enkele minuten.

Voeg de rode ui toe en bak nog enkele minuten tot de rode ui glazig is geworden. 

Bak de courgette nog ongeveer 5 minuten mee en breng op smaak met peper en zout. Laat de groenten een beetje afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng de zachte geitenkaas samen met mascarpone en de rasp van 1 citroen.

Voeg de gebakken groenten en gehakte walnoten toe en meng goed. Breng nogmaals op smaak met peper en zout.

Je kunt de vulling nu het makkelijkste in een spuitzak zonder spuitmondje doen en zo de cannelloni's ermee vullen.

Breng de passata op smaak met peper en zout en verdeel een dun laagje over de bodem van een kleine ovenschaal.

Leg de gevulde cannelloni's bovenop en verdeel de resterende passata over de bovenkant.

Maak af met een handvol geraspte Parmezaanse kaas en dek af met aluminiumfolie.

Bak de cannelloni 20 minuten in de voorverwarmde oven en verwijder dan het aluminiumfolie. Bak de cannelloni nog 10 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is geworden. Eet smakelijk!

Tips!

Hoeveel cannelloni's per persoon?

Voor een hoofdmaaltijd kun je rekenen op ongeveer 6 tot 8 cannelloni's per persoon. Voor een lichtere maaltijd of voor kleine eters ga je voor 4 cannelloni's per persoon.

Kan ik cannelloni vooraf maken?

Je kunt cannelloni vooraf maken en deze opnieuw opwarmen in de oven of eventueel in de magnetron. Je kunt deze ook eventueel vooraf maken en een dag later pas bakken.

Wat vind je hiervan?

6 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
838.96 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
53.05 g
27.94 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
53.37 g
29.16 g
Eiwitten
38.54 g
Vezels
9.99 g
Natrium
1470.84 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
100 gram cannelloni gluten 99.00 17.50 g 1.50 g 1.00 g 0.20 g 4.50 g 0.80 g 2.00 mg 0.70 mg 10.00 mg 10.00 mg 20.00 mg 40.00 mg 0.06 mg 0.30 mg - - - - - 0.03 mg 0.01 mg 0.02 mg - 6.00 µg - - -
100 gram zachte geitenkaas melk 205.00 1.10 g 1.10 g 17.30 g 11.10 g 12.00 g - 360.00 mg 0.40 mg 130.00 mg 13.00 mg 135.00 mg 210.00 mg - 0.60 mg - - - 0.40 mg 0.22 mg 0.04 mg 0.34 mg 0.30 mg 0.24 µg 14.00 µg - - -
40 gram mascarpone melk 163.20 1.68 g 1.68 g 16.80 g 11.72 g 2.00 g - 16.00 mg 0.04 mg 76.00 mg 4.80 mg 60.00 mg 36.00 mg - 0.48 mg - - - - - - - - - - - - -
0.5 handvol walnoten noten 84.38 1.51 g 0.33 g 7.81 g 0.63 g 1.80 g 1.00 g 0.25 mg 0.25 mg 11.25 mg 20.00 mg 67.50 mg 50.00 mg 0.15 mg 0.31 mg - - 0.50 mg - - 0.06 mg 0.04 mg 0.06 mg - 6.25 µg - - -
0.5 citroen 21.60 3.90 g 1.80 g 0.24 g - 0.30 g 1.32 g 1.20 mg 0.06 mg 6.00 mg 6.00 mg 90.00 mg 12.00 mg 0.03 mg 0.06 mg - - 27.00 mg - - 0.04 mg 0.01 mg 0.02 mg - 4.80 µg - - -
0.5 rode ui 22.50 3.81 g 3.81 g 0.13 g 0.06 g 0.75 g 1.56 g 5.63 mg 0.31 mg 18.75 mg 6.25 mg 109.38 mg 26.25 mg 0.05 mg 0.50 mg - - 4.06 mg - - 0.02 mg 0.02 mg 0.08 mg - 6.25 µg - - -
75 gram kastanjechampignons 12.00 0.22 g 0.15 g - - 2.03 g 1.88 g 6.00 mg 0.90 mg 6.00 mg 8.25 mg 318.75 mg 93.75 mg 0.45 mg 0.30 mg - - 3.68 mg - - 0.08 mg 0.33 mg 0.05 mg - 22.50 µg - - -
0.5 courgette 40.50 6.75 g 6.75 g - - 2.70 g 1.65 g 1.50 mg 3.75 mg 45.00 mg 7.50 mg 300.00 mg 30.00 mg - 0.45 mg - - 22.50 mg - 0.09 mg 0.08 mg 0.12 mg 0.22 mg - 60.00 µg - - -
150 gram passata 76.50 13.80 g 10.35 g 2.85 g 0.90 g 2.10 g 0.90 g 150.00 mg 0.30 mg 15.00 mg 15.00 mg 375.00 mg 45.00 mg 0.02 mg 0.05 mg - - 18.00 mg - 0.08 mg 0.22 mg 0.02 mg 0.09 mg - 22.50 µg - - -
peper en zout 8.79 2.27 g 0.02 g 0.11 g 0.05 g 0.36 g 0.89 g 678.27 mg 0.18 mg 8.00 mg 2.66 mg 22.17 mg 3.03 mg 0.02 mg 0.02 mg 1.03 µg 0.04 µg 2.67 mg - - - - 0.01 mg - 0.35 µg 0.16 mg 5.73 µg -
0.5 handvol parmezaanse kaas melk 105.50 0.50 g 0.45 g 7.13 g 4.50 g 10.00 g - 250.00 mg 0.30 mg 250.00 mg 11.50 mg 30.00 mg 225.00 mg 0.13 mg 1.50 mg - - - 0.13 mg 0.08 mg 0.01 mg 0.15 mg 0.03 mg 0.50 µg 2.50 µg - - -
    838.96 53.05 g 27.94 g 53.37 g 29.16 g 38.54 g 9.99 g 1470.84 mg 7.19 mg 576.00 mg 104.96 mg 1527.80 mg 771.03 mg 0.90 mg 4.57 mg 1.03 µg 0.04 µg 78.41 mg 0.53 mg 0.46 mg 0.56 mg 1.04 mg 0.88 mg 0.74 µg 145.15 µg 0.16 mg 5.73 µg -
0 reacties op "Cannelloni met geitenkaas en courgette"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.